Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Un nou contract de lucrari apa si canalizare a fost finalizat de Compania de Apa Somes S.A.

I.D. Investiţii /

Un nou contract de lucrari apa si canalizare a fost finalizat de Compania de Apa Somes S.A.

Compania de Apa Somes S.A. a finalizat al 18-lea contract de lucrari din cadrul proiectului de reabilitare si extindere a sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetele Cluj-Salaj finantat prin Programul Operational Sectorial Mediu.

Horea Uioreanu, presedintele CJ Cluj, a precizat:

"Am convingerea ca aceasta investitie va fi extrem de apreciata de catre consumatori. Este o investitie majora si, ce este foarte important, e faptul ca suntem in grafic cu toate aceste lucrari. Astazi discutam de rezerva de apa a municipiului Cluj-Napoca, rezerva care prin aceasta investitie va creste, apa potabila furnizata populatiei urmand a fi de o mult mai buna calitate."

Contractul "Rezervoare si statii de pompare Cluj-Napoca" a cuprins trei categorii principale de lucrari.

In primul rand s-au construit trei rezervoare noi de stocare a apei potabile (doua de 500 de mc si unul de 1000 de mc) care vor deservi principalele zone rezidentiale nou aparute in ultimii ani in municipiul Cluj-Napoca - Faget, Palocsay si Borhanci. Tot prin POS Mediu Compania de Apa Somes S.A. a infiintat retele de apa si de canalizare in aceste zone. Zona Faget va fi deservita, de asemenea, de doua statii noi de pompare a apei construite in cadrul aceluiasi contract. Totodata, 10 din rezervoarele existente in municipiul Cluj-Napoca, cu capacitati cuprinse intre 300 si 10.000 de mc, din sase locatii din oras (Academiei, Rahova, Odobesti, Alverna, Zorilor zona inalta si Zorilor zona superioara) si statia de pompare a apei potabile din zona Borhanci au fost reabilitate.

O alta componenta importanta a acestui contract a reprezentat-o reabilitarea unei lungimi totale de opt km a aductiunii principale de apa cu diametrul de 1400 de mm ce pleaca de la statia de tratare a apei Gilau spre Cluj-Napoca si apoi spre restul sistemului zonal Cluj, respectiv municipiile Gherla si Dej si localitatile rurale situate pe acest aliniament.

Valoarea totala a contractului a fost de 25,95 milioane lei (fara TVA) si s-a derulat pe o perioada de 16 luni.

Proiectul major de investitii "Extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata din judetele Cluj/Salaj - imbunatatirea sistemelor de alimentare cu apa, canalizare si epurare in zona Cluj-Salaj", co-finantat de Uniunea Europeana, are o valoare totala de 196,9 Milioane euro.

Contributia nerambursabila a Uniunii Europene se cifreaza la 74%, cea a Guvernului Romaniei la 11,3%, a autoritatilor locale din aria proiectului la 1,9%, restul de 12,8% fiind obtinut de Compania de Apa SOMEs S.A. prin credit bancar.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional