Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Un nou sistem de transport va fi implementat in Bucuresti

I.D. Investiţii /

Bucurestenii vor putea circula in oras si cu telegondola in viitorul apropiat. Consiliul General al Capitalei a aprobat in ultima sedinta participarea la proiectul european "Overland Transport System - Sisteme de Transport Suspendate".

Investitia vizeaza crearea unui sistem de transport de mare capacitate si pe o lungime maxim 10 km care sa completeze metodele traditionale de transport in comun.

Se va realiza un traseu determinat pe care vor circula cabine suspendate la o inaltime de 10-15 m. Capacitatea capsulelor va fi de pana la cinci persoane fiecare. Calatorii se vor deplasa intre doua locatii fara puncte de oprire intermediare.

Viteza medie cu care vor fi circula cabinele va fi de 50 km/h sau de pana la 70 km/h.

Initial se va realiza un traseu test cu cabine individuale, iar in functie de rezultate proiectul urmeaza sa fie extins.

Municipalitatea va aplica pentru un grant acordat de Uniunea Europeana in vederea implementarii sistemului. In comparatie cu extinderea retelei de metrou sau a cailor ferate acest proiect va fi unul ce va presupune mult mai putine costuri. In plus sistemul este si mult mai prioetenos cu mediul.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional