Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Un operator logistic a inchiriat un sfert din Phoenix Logistics Center

A.D. Piaţa Imobiliară /

Un operator logistic a inchiriat un sfert din Phoenix Logistics Center

"DB Schenker Romtrans", unul dintre principalii operatori logistici din Romania, a inchiriat 5.200 mp in "Phoenix Logistics Center", situat la intersectia autostrazii A1 cu soseaua de centura. Tranzactia a fost intermediata de compania de consultanta imobiliara "Jones Lang LaSalle".

"Phoenix Logistics Center" este detinut de fondul de investitii "Aviva Investors", care a achizitionat proprietatea in anul 2004. Depozitul este situat în zona industriala a Bucurestiului - in vest si cuprinde 22.000 mp spatii de depozitare, inclusiv birouri, pe 4,3 ha de teren. In urma tranzactiei, au ramas vacanti 16.800 mp.

Piata logistica din Romania se va axa in acest an pe dezvoltarea unor proiecte la cerere. "Noile dezvoltari logistice vor fi constituite in principal din constructii la cerere (build-to-suit), foarte putine dezvoltari fiind speculative in Bucuresti si la nivel national, din cauza lipsei finantarii. Se asteapta ca o serie de dezvoltatori noi sa inceapa deja lucrarile la proiecte la cerere in orase precum Bucuresti, Timisoara, Pitesti si Ploiesti. Nivelul chiriei contractuale este preconizat a ramane stabil cu o usoara tendinta descrescatoare in semestrul al doilea al anului, situandu-se in intervalul 3,5-4,15 euro, cu o rata de neocupare in scadere la 11-12% la nivelul orasului Bucuresti. Credem ca viitorii chiriasi vor deveni mai selectivi in privinta locatiilor logistice, ca rezultat al problemelor de infrastructura", a precizat Irina Iliescu, senior consultant in cadrul departamentului industrial al "Jones Lang LaSalle".

"Aviva Investors" dispune de un portofoliu de proprietati de 200.000 mp in toata Europa estica si include active in Polonia, Cehia, Ungaria si Romania.

Departamentul industrial-logistic al "Jones Lang LaSalle" a incheiat cu succes 10 tranzactii in 2011, in suprafata totala de 76.000 mp.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional