Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Unii dezvoltatori sfideaza justitia, sustine Asociatia Salvati Bucurestiul

I.D. Investiţii /

Dezvoltatorii unui imobil din Cotroceni continua lucrarile sfidand decizia Tribunalului Bucuresti, din data de 6 martie, prin care autorizatia de construire aferenta proiectului a fost respinsa, sustine presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul, Nicusor Dan.

Proiectul a fost initiat de asocierea formata din Valeriu Stoica, Cristiana Salomie, Marius Locic, firma Euro Grup Intertrade SRL si firma Locic Imobiliare SRL. Cladirea de 7 etaje cu destinatia de apartamente si birouri urma sa fie realizata pe un teren in suprafata de 1300 mp situat in str. Carol Davila, nr. 21A.

Dezvoltatorii au obtinut autorizatia de construire la data de 13 octombrie 2009, aceasta fiind emisa de Primaria Sectorului 5. Potrivit Asociatiei "Salvati Bucurestiul", autorizatia este flagrant ilegala deoarece aproba cu doua etaje mai mult decat prevede PUZ-ul zonei, aproba ocuparea la sol a 90% din teren fata de 70% cat preciza PUZ-ul, nu are aviz PSI desi este vecin cu o benzinarie, etc.

Constructia imobilului nu a fost insa posibila datorita intrarii in faliment a SC Locic Imobiliare in data de 22 octombrie 2010.

Cei 12 clienti cu care fusesera semnate antecontracte de vanzare-cumparare au reusit sa preia, printr-un contract de cesiune, de la Marius Locic si SC Locic Imobiliare, obligatia de finantare a imobilului, iar societatea Tosun Group Construct a preluat obligatiile de construire. Autorizatia de construire a fost prelungita iar lucrarile au inceput in octombrie 2011.

In urma solicitarii depuse de Asociatia "Salvati Bucurestiul" la data de 6 decembrie, autorizatia de construire a fost suspendata. Constatand ca lucrarile nu au fost sistate, asociatia a solicitat unui executor judecatoresc sa se prezinte pe santier astazi, 14 martie, pentru a comunica oficial constructorului decizia instantei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional