Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Usoara scadere a preturilor apartamentelor, in luna august

A.D. Piaţa Imobiliară /

Usoara scadere a preturilor apartamentelor, in luna august

Pretul mediu solicitat pentru apartamente la nivel national a ajuns in luna august la 967 de euro pe mp util, in scadere cu 0,8% fata de luna precedenta. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele sunt cu 6,2% mai ieftine, potrivit unei analizei efectuate de portalul imobiliare.ro.

"Asistam, pentru a doua luna consecutiv, la atingerea unui nou prag minim al indicelui preturilor apartamentelor calculat la nivel national", a precizat Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro.

In Bucuresti, pretul mediu solicitat pentru apartamente (noi si vechi) a fost in luna august de 1.128 euro pe mp util, in usoara crestere cu 0,3% fata de luna iulie. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele din Capitala s-au ieftinit cu 4,6%.

Pretul mediu al apartamentelor noi a fost in luna august de 1.287 euro pe mp util, in timp ce valoarea medie a apartamentelor vechi s-a situat la 1.048 euro pe mp util.

In marile orase, preturile medii ale apartamentelor s-au diminuat in luna august comparativ cu luna precedenta in Brasov (-2,2%, ajungand la 850 euro pe mp util), Constanta (-1,4%; 864 euro), Ploiesti (-1,3%; 812 euro pe mp)

Pe de alta parte, in acelasi interval pretul mediu a crescut usor in Timisoara (+0,8%; pana la 790 euro pe mp util) si Cluj-Napoca (+0,4%, 903 euro pe mp util), conform aceleiasi surse.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional