Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Valea Soarelui va fi acoperita cu zapada artificiala

I.D. Investiţii /

Domeniul schiabil Sinaia va fi dezvoltat din fonduri europene. Contractul de finantare prin Programul Operational Regional (POR) a fost semnat de miercuri de directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, Liviu Musat, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Eduard Hellvig, si primarul orasului Sinaia, Vlad Gheorghe Oprea.

Valoarea totala a contractului este de 29,18 milioane lei. Din aceasta suma valoarea eligibila sa ridica la 23 milioane de lei (fonduri nerambursabile FEDR: 10,6 milioane lei; valoare nerambursabila din bugetul national 897.320 lei; cofinantare beneficiar 11,5 milioane lei).

Infrastructura turistica a statiunii Sinaia va fi modernizata prin inzapezirea artificiala a partiilor din Valea Soarelui. Cu ajutorul fondurilor nerambursabile POR se va achizitiona un sistem alcatuit din: priza de apa, un rezervor de stocare, statii de pompare, posturi de transformare, un sistem de distributie a apei, electranti si 25 de tunuri de zapada, din care 13 mobile si 12 fixe. Instalatia va permite acoperirea cu zapada artificiala a intregului domeniu schiabil din Valea Soarelui.

mplementarea acestui proiect este importanta pentru pregatirea infrastructurii necesare sustinerii probelor de schi alpin si snowboard din cadrul Festivalului Olimpic pentru Tineretul European, ce se va desfasura in 2013 pe Valea Prahovei si in Brasov.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional