Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Valoarea proiectelor imobiliare din Bucureşti abandonate în ultimii doi ani depăşeşte de 1 miliard euro

F.A. Piaţa Imobiliară /

În Bucureşti, există proiecte imobiliare de peste un miliard de euro, care trebuiau să înceapă în ultimii doi ani, însă nu au mai fost demarate din cauza crizei şi a înăspririi regimului autorizaţiilor, a declarat Ştefan Dumitraşcu, arhitectul şef al Sectorului 3.

"La nivelul Bucureştiului, sunt proiecte de un miliard de euro, cu terenuri cumpărate, cu investiţii bancate, care ar fi trebuit să înceapă în ultimii doi ani şi au fost suspendate. Cred că pot să număr doar în Sectorul 3 investiţii care se ridică la 250 de milioane de euro care nu s-au realizat, cu terenuri cumpărate, în ultimii doi ani, cu proiecte făcute", a explicat Dumitraşcu, citat de Mediafax. El a arătat că proiectele includ birouri, universităţi private, hoteluri, fabrici şi spaţii de depozitare.

"Sunt zeci de hectare care au fost cumpărate doar în Sectorul 3. Nu sunt terenuri care au fost cumpărate pentru speculă, ci pentru inves-tiţii. Nedemararea acestor investiţii are mai multe cauze. Prima este atitudinea generală pe care o vedem faţă de investiţiile imobiliare. Citeam zilele trecute că nu ştiu ce reprezentant de ONG spunea că în zona Dorobanţi se va construi < un monstru > de 36 de metri înălţime. Este mai mic decât un bloc cu 10 etaje obişnuit. Nimic nu a fost făcut în Bucureştiul nostru fără scandal, fără suspectarea cuiva că are un interes", a adăugat arhitectul.

El a completat că, din acest motiv, dezvoltatorii serioşi şi-au redirecţionat investiţiile către oraşe din alte ţări, cum ar fi Estonia sau Letonia.

Printre proiectele neîncepute în sectorul 3 se numără un centru comercial pe un teren cumpărat cu 53 de milioane de euro în cartierul Liviu Rebreanu. Acolo, o firmă irlandeză urma să investească circa 70 de milioane de euro, dar până în prezent lucrările de construcţie nu au început.

În aceeaşi situaţie este şi o companie islandeză, care a achiziţionat un teren de 7 hectare, pentru a dezvolta o universitate în regim privat. Terenul a costat 18 milioane de euro, iar investiţia depăşea 40 de milioane de euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional