Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Valoarea tranzactiilor imobiliare din Romania s-ar putea dubla in 2012

A.D. Piaţa Imobiliară /

Valoarea tranzactiilor imobiliare din Romania s-ar putea dubla in 2012

In 2012, investitiile imobiliare din Romania ar putea atinge valoarea de 550 milioane de euro. Dintre acestea, 300 milioane euro ar putea fi reprezentate de lichidarea de catre banci a garantiilor imobiliare pentru creditele neperformante din portofoliu. Cei mai activi cumparatori ar putea fi companiile private si companiile cotate la bursa, releva un raport al companiei imobiliare "DTZ Echinox".

Investitiile imobiliare din Romania au scazut in 2011 cu 13%, ajungand, pe parcursul intregului an, la valoarea de 263 milioane euro. "Cele mai multe tranzactii s-au inregistrat in sectorul de retail, chiar daca acest sector detine a doua pozitie in ceea ce priveste ponderea totala a investitiilor atrase (17.4%). Tranzactiile vizand proiecte de tip mixt au insumat aproximativ 69% din volumul total, urmate de sectoarele rezidential si de birouri, cu cate 5% si de sectorul hotelier cu 3,8%. Dupa locatie, dintr-un total de 13 tranzactii, sase sunt in Bucuresti, urmat de orase de rang secundar sau tertiar precum Brasov, Ploiesti, Craiova, Sibiu, Pitesti, Slatina si Baia Mare", a precizat Bogdan Sergentu, Head of Valuations and Consulting in cadrul "DTZ Echinox".

Volumul investitiilor imobiliare in Europa a atins in anul 2011 valoarea de 110 miliarde de euro, in crestere cu 6 miliarde de euro fata de anul precedent. In 2012 suma investitiilor ar putea atinge 107 miliarde de euro, pe fondul crizei bancare si a datoriilor suverane, potrivit estimarilor "DTZ".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional