Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Vamed poate pierde contractul de reabiltiare a Spitalului Judetean Dambovita

I.D. Investiţii /

Presedintele CJ Dambovita, Adrian Tutuianu, ameninta ca va rezilia contractul incheiat cu asocierea Vamed-Straco-Strabag pentru intarzieri la lucrarile de reabilitare si modernizare a Spitalului Judetean Dambovita.

La inceptul acestui an lucrarile aveau deja intarzieri de peste 8 luni, potrivit Jurnalului de Dambovita. Se pare ca asocierea dintre Vamed, Straco si Strabag nu functioneaza in cele mai bune conditii, fapt care s-a rasfrant asupra lucrarilor la spital, precizeaza aceeasi publicatie.

In luna decembrie a anului trecut au existat o serie de discutii intre CJ Dambovita si constructor iar acum proiectul se desfasoara in parametri relativ normali, precizeaza reprezentantii CJ Dambovita.

Un alt subiect fierbinte sunt lcurarile la sectia de oncologie a spitalului. "Sunt greseli de proiectare care nu mai pot fi corectate in aceasta faza. Solutia montarii unui lift exterior este una de viitor, care nu poate avea sustinere financiara in anul 2013. in ciuda acestor dificultati care afecteaza fluxul sectiei, pot sa afirm ca ele nu sunt de natura sa influenteze calitatea actului medical.", a precizat Adrian Tutuianu.

Investitia totala in acest proiect a fost estimata la suma de 83,1 milioane lei. Din aceasta suma 56,62 milioane lei sunt asigurate prin Programul Operational Regional, Axa 3 "Imbunatatirea infrastructurii sociale". Contractul de finantare din fonduri europene a fost semnat la data de 8 septembrie 2010.

Proiectul de reabilitare si modernizare are in vedere: corpurile A si B ale cladirii pentru cazarea pacientilor si corpurile C si D ale cladirii functionale care adaposteste: doua farmacii, dializa, laboratoare, radiologia, blocul operator, terapia intensiva, maternitatea.

Lucrarile cuprind: reabilitarea termica, crearea accesului pentru pompieri, reabilitarea zonei principale de acces, inlocuirea lifturilor, reabilitarea instalatiilor sanitare, recompartimentarea si dotarea a spatiilor de la etajul 1 si 2 din cladirea functionala.

Presedinele CJ Dambovita a decis sa urmareasca personal demersul lucrarilor prin vizite saptamanale pe santier.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional