Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Vara a saltat chiriile pe litoral

A.D. Piaţa Imobiliară /

Vara a saltat chiriile pe litoral

Inceputul sezonului estival a ridicat nivelul chiriilor pe litoral, pe fondul cererii crescute venite din partea turistilor. Chiriile sunt mai mari decat in aceeasi perioada a anului tecut.

Potrivit unei analize realizate de portalul Imobiliare.ro, chiriile din Constanta sunt vara acesta considerabil mai ridicate comparativ cu 2012. Cea mai mare diferenta se manifesta pe segmentul apartamentelor cu doua camere (+27%), cele mai cautate pentru inchirieri. Chiriile pentru garsoniere s-au majorat cu 12%, iar cele pentru apartamentele cu trei camere cu 9,4%.

Astfel, chiria perceputa pentru o garsoniera porneste de la 150 de euro pe luna (in zona Dacia), iar in zonele bune ale Constantei ajunge la 217 euro.

Chiria medie lunara perceputa pentru apartamentele cu doua camere din Constanta depaseste in prezent 300 de euro. Ofertele incep insa de la 180 de euro (zona Dacia).

Pentru apartamentele cu trei camere din oras, chiriile pornesc de la 200 de euro, in timp ce nivelul mediu depaseste 350 de euro pe luna.

Alternativ, pentru perioade mai scurte din sezonul estival, doritorii pot inchiria apatamente in regim hotelier. De exemplu, un apartament cu doua camere situat in zona Satului de Vacanta din Constanta poate fi ocupat cu 130 de lei pe noapte. Un apartament tot cu doua camere, dar din zona City Mall, poate fi ocupat pentru 150 de lei pe noape. De asemenea, in zona Cazinoului, un apartament cu trei camere poate fi inchiriat cu 250 de lei pe noapte, se mai arata in raportul Imobiliare.ro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional