Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Vaslui - Urmează să demareze lucrările la 150 de apartamente ANL

F.A. Locuinţe /

Deficitul de locuinţe în Municipiul Vaslui este în jur de 800 de unităţi locative, dacă se însumează cele 450 de cereri înregistrate pentru ANL, cu cele 346 de cereri pentru locuinţe sociale, precizează doamna Geanina Tofan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Vaslui.

Anul acesta sunt în curs de realizare 80 de apartamente ANL Primăria a predat studiul de fezabilitate la ANL, urmând ca agenţia să demareze procedura de licitaţie pentru lucrări. În vederea construirii unui alt bloc de 60 de apartamente a fost întocmit studiul de fezabilitate, iar în luna octombrie urma să fie aprobat într-o şedinţă a consiliului local. Ambele blocuri sunt destinate închirierii, mai spune doamna Tofan.

În 2009 au fost finalizate şi repartizate două case sociale cu 8 apartamente în total. În acest caz finanţarea s-a făcut exclusiv de Primărie, respectiv 600.000 de lei. De asemenea, mai este în construcţie un bloc de locuinţe sociale cu 12 apartamente, finanţat tot din bugetul local, cu suma de 1,13 milioane lei, completează sursa citată.

"Nu avem proiecte prin parteneriat public-privat deoarece oricum sectorul privat s-a confruntat cu mari dificultăţi în Vaslui, iar potenţialii investitori nu au interes", argumentează doamna Geanina Tofan.

Cele mai vechi blocuri din Vaslui au fost ridicate în 1960. La nivelul municipiului predomină în fapt blocurile, care sunt în număr de 354 şi sunt realizate din cadre şi zidărie portante, diafragme şi panouri mari, conform aceleiaşi surse.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional