Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

VOLTEXMembrană bentonitică pentru hidroizolaţii

F.A. Materiale /

Impermeabilizare piloţi secanţi

Impermeabilizare piloţi secanţi

Voltex este un compozit foarte eficient pentru hidroizolaţii, format dintr-un geotextil rezistent şi 4.88 kg de bentonită de sodiu pe metru pătrat. Bentonita sodică cu permeabilitate redusă este încapsulată între un strat de geotextil ţesut şi unul neţesut. Un proces de interţesere uneşte geotextilele formând un compozit puternic ce acoperă bentonita, protejând-o împotriva condiţiilor de mediu şi a deteriorărilor asociate construcţiei. Odată umplut, Voltex se hidratează şi formează o membrană monolitică hidroizolantă. Voltex nu conţine compuşi organici volatili şi poate fi aplicat pe betonul proas-păt în aproape orice condiţii meteorologice, dovedindu-se eficient în proiecte noi sau de remediere a hidroizolaţiei oriunde pe glob.

Voltex funcţioneaza prin formarea unei membrane cu permeabilitate redusă la contactul cu apa. Când este udată, bentonita neîncapsulată poate să îşi mărească cu până la 15 ori volumul ei uscat. Când este încapsulată sub presiune, creşterea este controlată, formând o membrană impermeabilă hidroizolantă. Acţiunea de umflare a Volclay poate sigila micile crăpături ale betonului cauzate de terenul de fundare, contracţia betonului sau acţiunea seismică; probleme ce nu pot fi controlate în mod normal. Voltex formează o legătură mecanică puternică cu betonul atunci când fibrele geotextilelor sunt încapsulate în suprafaţa betonului turnat.

APLICATII

Voltex este proiectat pentru suprafeţe de fundare subterane verticale şi orizontale. Aplicaţiile uzuale includ pereţi din beton în contact cu pământul, acoperişuri cu pământ, plăci structurale, tunele şi elemente de fundaţie în contact cu pământul. Aplicaţiile includ piloţi secanţi şi continui, pereţi subţiri şi pereţi de sus-ţinere. Aplicaţiile pot viza structuri sub presiune hidrostatică continuă sau intermitentă. Atunci când există apă subterană contaminată sau bogată în săruri, poate fi folosit Voltex CR cu bentonită de sodiu rezistentă la contaminări. Voltex CR rezistă în condiţii de contaminare la nivel înalt cu: nitraţi, fosfaţi, cloruri, sulfaţi, var şi solvenţi organici.

AVANTAJE

- Barieră pentru apă, vapori şi gaze

- Auto izolare şi reparare

- Elimină infiltraţiile de apă

- Avantajos economic

- Instalare în orice condiţii ambientale

- Aplicare rapidă/uşoară

- Formare flexibilă/uşoară

- Aspru/durabil

- Pregatire minimă

- Nu necesită şapă de egalizare

- Fără amorse/adezivi

- Fără Plăci De Protecţie

- Instalare a "proprietăţi delimitate" unic.

Preţul este de 7,3 euro/mp, negociabil.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional