Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Volumul lucrarilor de constructii a crescut in august

I.D. Piaţa Imobiliară /

Volumul lucrarilor de constructii a crescut in august

Volumul lucrarilor de constructii a crescut ca serie bruta cu 1,4% in luna august fata de luna iulie 2013. In schimb ca serie ajustata s-a inregsitrat o scadere a volumului de 1%, potrivit ultimelor data publicate de Institutul National de Statistica.

Cresterea (serie bruta) a fost evidentiata astfel: la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 2,7%, la lucrarile de constructii noi cu 1,2% si la lucrarile de reparatii capitale cu 0,1%.

Pe obiecte de constructii, a avut loc o crestere (serie bruta) la constructiile ingineresti cu 12,6%. Cladirile nerezidentiale si cladirile rezidentiale au scazut cu 18,2% , respectiv cu 13,3%.

Pe elemente de structura, s-au inregistrat scaderi (ca serie ajustata) astfel: la lucrarile de reparatii capitale cu 6,0%, la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 3,2% si la lucrarile de constructii noi cu 1,8%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut (serie ajustata) la cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale cu 12,7%, respectiv cu 0,6%. Constructiile ingineresti au crescut cu 4,3%.

August 2013 comparativ cu august 2012

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a crescut ca serie bruta cu 7,7%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 5,6%.

Cresterea (serie bruta) a fost reflectata la lucrarile de intretinere si reparatii curente si la lucrarile de reparatii capitale: 32,5%, respectiv cu 25,6%. Lucrarile de constructii noi au scazut cu 2,3%.

Pe obiecte de constructii, s-au inregistrat cresteri (serie bruta) la cladirile rezidentiale, cu 47,9% si la constructiile ingineresti, cu 9,0%. Cladirile nerezidentiale au scazut cu 8,9%.

Pe elemente de structura (serie ajustata), au avut loc cresteri la lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 31,2%, respectiv cu 25,9%. Lucrarile de constructii noi au scazut cu 1,2%.

Pe obiecte de constructii (serie ajustata), volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti cu 52,7%, respectiv cu 6,7%. Cladirile nerezidentiale au scazut cu 5,1%.

Perioada 1 ianuarie -31 august 2013 comparativ perioada 1 ianuarie -31 august 2012

In perioada 1 ianuarie-31 august 2013, comparativ cu acelasi interval din 2012, volumul lucrarilor de constructii a scazut atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 0,6%, respectiv cu 2,8%.

Pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi s-a inregistrat o scadere (serie bruta) cu 10,3%. Cresteri au fost la lucrarile de reparatii capitale (+29,3%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+16,5%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a scazut la constructiile ingineresti cu 2,1% si la cladirile nerezidentiale cu 1,8%. Cladirile rezidentiale au crescut cu 13,1%.

Scaderea volumului lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare a fost evidentiata prin lucrarile de constructii noi (-11,1%). Lucrarile de reparatii capitale si lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 32,5%, respectiv cu 12,3%.

Pe obiecte de constructii s-au inregistrat scaderi la constructiile ingineresti si la cladirile nerezidentiale cu 5,6%, respectiv cu 0,4%. Cladirile rezidentiale au crescut cu 11,8%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional