Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Volumul lucrarilor de constructii a crescut in octombrie

I.D. Piaţa Imobiliară /

Volumul lucrarilor de constructii a crescut in octombrie

Volumul lucrarilor de constructii a crescut in luna octombrie (ca serie bruta) cu 14,1% fata de luna septembrie 2013. Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cresterea a fost de 4%, potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a crescut, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 7,6%, respectiv cu 7,4%.

In perioada 1 ianuarie -31 octombrie 2013, comparativ cu primele zece luni ale anului 2012, volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie bruta cu 0,9%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 1,3%.

Octombrie 2013 comparativ cu septembrie 2013, cresteri la lucrarile ingineresti

In luna octombrie 2013, comparativ cu luna precedenta cresterea volumului lucrarilor din constructii s-a evidentiat astfel: la lucrarile de constructii noi cu 17,5%, la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 12,3% si la lucrarile de reparatii capitale cu 2,5%.

Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri la constructiile ingineresti cu 25,6% si la cladirile nerezidentiale cu 2,3%. Cladirile rezidentiale au scazut cu 17,6%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2013, comparativ cu luna septembrie 2013, a inregistrat o crestere cu 4,0%.

Pe elemente de structura, s-au inregistrat cresteri la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 11,9% si la lucrarile de constructii noi cu 5,9%. Lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 6,8%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 17,3% si la cladirile nerezidentiale cu 0,8%. Constructiile ingineresti au crescut cu 12,9%.

Octombrie 2013 comparativ cu octombrie 2012, crestere la lucrarile de intretinere si reparatii

Cresterea din octombrie 2013 comparativ cu aceeasi luna a anului precedent (serie bruta) a fost reflectata la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 25,7% si la lucrarile de constructii noi cu 3,9%. Lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 2,6%.

Pe obiecte de constructii, s-au inregistrat cresteri la constructiile ingineresti cu 16% si la cladirile nerezidentiale cu 2,1%. Cladirile rezidentiale au scazut cu 23,8%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2013, comparativ cu luna octombrie 2012, a crescut pe elemente de structura, la lucrarile de intretinere si reparatii curente si la lucrarile de constructii noi cu 24,4%, respectiv cu 1,3%. Lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 0,2%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 16,1%. Cladirile rezidentiale si cladirile nerezidentiale au scazut cu 17,0%, respectiv cu 0,8%.

Perioada 1 ianuarie-31 octombrie 2013 comparativ perioada 1 ianuarie-31 octombrie 2012

In perioada 1 ianuarie -31 octombrie 2013, comparativ cu acelasi interval al anului precedent, la lucrarile de reparatii capitale volumul lucrarilor de constructii (ca serie bruta) a crescut cu 28,3% si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 17,8%. Lucrarile de constructii noi au scazut cu 8,5%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale cu 6,7% si la cladirile nerezidentiale cu 1,2%. Constructiile ingineresti au scazut cu 0,1%.

In perioada 1 ianuarie -31 octombrie 2013, comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 octombrie 2012, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 1,3%, scadere provenita in principal de la lucrarile de constructii noi (-10,0%). Lucrarile de reparatii capitale si lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 31,2%, respectiv cu 13,9%.

Pe obiecte de constructii s-au inregistrat cresteri la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 7,6%, respectiv cu 1,1%. Constructiile ingineresti au scazut cu 3,6%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional