Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Volumul lucrarilor de constructii este in crestere

I.D. Piaţa Imobiliară /

Volumul lucrarilor de constructii este in crestere

Volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a inregistrat cresteri semnificative, de 13,4%, in luna februarie 2012 in comparatie cu luna precedenta.

Cresterea a fost evidentiata pe sectorul de constructii noi unde aceasta s-a situat la 18,9%, in schimb pe segmentul de reparatii capitale a fost calculata o scadere de 1,5%, anunta un comunicat al Institutului National de Statistica.

Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri la constructiile ingineresti si la cladirile rezidentiale cu 21,4%, respectiv cu 10,7%. La cladirile nerezidentiale a avut loc o scadere cu 5,1%.

Calculand volumul lucrarilor de constructii ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna februarie 2012, comparativ cu luna ianuarie 2012, s-a inregistrat o crestere de doar 1,7%.

Pe elemente de structura, s-au inregistrat cresteri astfel: la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 14,7% si la lucrarile de constructii noi cu 6,1%. Lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 10,2%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 12,5%. La cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale s-au inregistrat scaderi cu 19,2%, respectiv cu 9,2%.

Volumul de constructii noi a inregistrat cele mai cresteri in februarie 2012 fata de februarie 2011

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a crescut in luna februarie 2012 cu 7,4%. Pe elemente de structura cea mai mare crestere, de 23,9%, s-a inregistrat la lucrarile de constructii noi. La lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente au avut loc scaderi cu 41,2%, respectiv cu 10,0%.

Pe obiecte de constructii, s-a inregistrat o crestere la constructiile ingineresti cu 45,5%. La cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 39,1%, respectiv cu 25,1%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna februarie 2012, comparativ cu luna februarie 2011 a crescut cu 6,0%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de constructii noi cu 24,9% si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 6,1%. La lucrarile de reparatii capitale a avut loc o scadere cu 36,8%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 35,0%. La cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale s-au inregistrat scaderi cu 44,2%, respectiv cu 19,1%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional