Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Volumul tranzactiilor cu spatii pentru birouri continua sa creasca

A.D. Piaţa Imobiliară /

Volumul tranzactiilor cu spatii pentru birouri continua sa creasca

Piata tranzactiilor cu spatii de birouri din Bucuresti a inregistrat o crestere de circa 25% in trimestrul al treilea din an comparativ cu trimestrul precedent, ajungand la aproximativ 76.000 mp. Astfel, se continua trendul ascendent al pietei de birouri din primele doua trimestre ale anului current, a precizat Marius Scuta, directorul departamentului de birouri din cadrul companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.

Cele mai active companii provin din domeniul financiar, al tehnologiei informatiei si al productiei, cu o cota cumulate de 60% din totalul spatiilor ocupate in acest trimestru, companii care au beneficiat de conditiile financiare favorabile pentru a-si optimiza costurile de ocupare a spatiilor de birouri, adauga reprezentantul JLL.

Jones Lang LaSalle a intermediat in trimestrul al treilea spatii de birouri in suprafata totala de 25.800 mp, ceea ce reprezinta o cota de piata de aproximativ 34% din totalul tranzactiilor in care au fost implicate companii de consultanta imobiliara. Din aceasta suprafata, aproximativ 20.800 mp reprezinta tranzactii de reprezentare exclusiva a chiriasilor.

"Suntem in continuare in discutii avansate cu alte cateva companii importante care fie isi consolideaza spatiile existente de bioruri, fie au decis deja sa-si reloce anumite departamente din vestul Europei in Romania, tara noastra ramanand un punct de atractie pentru companiile IT si BPO", mai spune Marius Scuta.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional