Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Vor fi construite 8 pasaje in Bucuresti

I.D. Investiţii /

Vor fi construite 8 pasaje in Bucuresti

Decongestionarea traficului din Capitala ramane prioritatea numarul 1 a municipalitatii. Problema va fi solutionata odata cu finalizarea lucrarilor la cele patru inele de circulatie plus un drum expres cat si prin constructia de parcaje subterane si supraterane, a precizat primarul Capitalei ,Sorin Oprescu, cu ocazia conferintei organizate vineri in scopul prezentarii "Starii Bucurestiului".

Fata de inceputul anilor "90 traficul din Bucuresti a crescut de 10-12 ori, orele petrecute in trafic si lipsa locurilor de parcare fiind probleme ce treneaza de ani de zile.

8 pasaje vor fi construite in urmatorii ani

Inelele reprezinta cai ce circulatie concentrice de mare capacitate din ce in ce mai ample pe masura ce se indreapta spre marginea orasului. Aceste inele sunt realizate prin largirea strazilor si bulevardelor actuale, prin constructia de noi segmente de drum, prin constructia de pasaje etc.

In prezent in stadiu avansat sunt lucrarile la inelul central si la inelul principal, cele mai apropiate de centrul Bucurestiului. Lucrarile la inelul median nu au ajuns nici macar la jumatate, restul fiind doar planuri.

Pe traseul acestor inele urmeaza sa fie construite un numar de opt pasaje: Razoare, Piata Romana, Piata Presei Libere, Piata Muncii, Mihai Bravu, Piata Sudului, Chisinau, Doamna Ghica. De asemenea este necesara realizarea strapungerilor: A1-sos. Virtutii, bd. Timisoara, str. Dudescu-Nicolae Grigorescu si penetratia A3.

In urmatoarea perioada este programata si realizarea tronsoanelor sudic si nordic ale Inelului Median, reabilitarea prelungirii Ghencea, sos. Iancului-bd. Pantelimon, str. Liviu Rebreanu, constructia diametralei Nord-Sud.

O parcare de 3.500 de locuri va fi construita in zona Esplanada

In ceea ce priveste parcarile in anii ce urmeaza o sa fie date in folosinta 8.600 locuri prin constructia de parcari subterane si supraterane. Cele mai mari dintre acestea vor fi construite in Piata Alba Iulia (1.496 de locuri), Gara de Nord (1.487 locuri), in zona Bibliotecii Nationale -b-dul Unirii (cunoscuta ca zona Esplanada) (3.500 locuri). De asemenea vor fi construite noi pacari de tip park&ride cu un numar total de 1.150 de locuri.

Procentul locuintelor fara apa si canalizare a scazut la 7%

Pentru imbunatatirea situatiei traficului din Bucuresti Primaria a desfasurat in perioada 2008-2012 lucrari a reabilitare a 90 de strazi, iar pentru intervalul 2012-2016 sunt programate spre reabilitare alte 214 strazi.

De asemenea s-a progresat foarte mult in ceea ce priveste asigurarea serviciilor de apa si canalizare la nivelul orasului. Daca in 2008 procentul strazilor fara apa si canalizare din Bucuresti era de 23% in 2012 acesta scazuse la 7%. S-au realizat 104 km de retea publica de alimentare cu apa si 114 km de retea de canalizare.

Noul Han Gabroveni va fi inaugurat in acest an

Principalele obiective de patrimoniu ce vor beneficia de lucrari de restaurare si reabiliare in urmatoarea perioada sunt: Arcul de Triumf, Casa Cesianu, Observatorul Astronomic "Vasile Urseanu", Muzeul dr. Nicolae Minovici, Hanul Gabroveni, Sediul Primariei Municipiului Bucuresti. Unele dintre aceste obiective se afla deja in lucru. Spre exemplu noul Han Gabroveni va fi inaugurat la finele anului acesta.

O Sala Polivalenta de 2.500 de locuri urmeaza sa fie construita

Fondul de sali de spectacole din Capitala va creste. In acest an vor incepe lucrarile la o Sala Polivalenta de 2.500 locuri. Totodata primaria isi propune reabilitarea salii Arenele Romane din Parcul Carol, care va fi transformata intr-o sala de spectacole acoperita.

Investitiile in Complexul "Lia Manoliu" continua

Municipalitatea a facut eforturi si pentru sporirea calitatii invatamantului romanesc.

Pana in prezent au fost reabilitate 94 de scoli lucrarile la alte sase scoli aflandu-se in executie. Valoarea totala a acestor proiecte este de 239,28 milioane euro finantarea fiind asigurata prin credite acordate de Banca Europeana pentru Investitii si fonduri de la bugetul local.

De asemenea s-au incheiat lucrarile de realizare a 34 de sali de sport, alte 20 de sali aflandu-se in constructie.

Ramanand in domeniul infrastructurii sportive Primaria Bucuresti are planuri mari pentru Complexul "Lia Manoliu". O Sala Multifunctionala de pana la 12.000 de locuri va fi construita. In cadrul acesteia se vor derula campionate nationale, internationale, europene si mondiale. De asemenea exista un proiect de reabilitare a patinoarului Flamaropol, aflat la ora actuala in stare de degradare. Investitiile vor avea in vedere si refacerea complexului de natatie. Acesta va cuprinde doua bazine interioare si doua exterioare si 4.500 de locuri pentru public. Se va construi totodata o sala de atletism cu o capacitate de 4.000 de locuri pentru public si un stadion de atletism de peste 15.000 de locuri.

Bucurestiul asigura 25% din Produsul Intern Brut si 20% din productia Romaniei. Totodata bucurestenii platesc 1/3 din taxele nationale. Capitala este punctul de intersectie a sapte drumuri nationala din care cinci sunt totodata drumuri europene. De asemenea orasul se afla pe traiectoria Coridorului European IV (Berlin-Viena- Budapesta-Bucuresti-Constanta) si a Coridorului European IX (Helsinki, Kiev/Moscova - Iasi- Bucuresti- Giurgiu - Istanbul - Alexandropolis).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional