Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Walter Tosto investeste in reconditionarea fabricii FECNE Bucuresti

A.D. Investiţii /

Luca Tosto, administrator Walter Tosto

Luca Tosto, administrator Walter Tosto

Grupul italian producator de echipamente industriale Walter Tosto are in plan investitii de 30 milioane de euro in fabrica FECNE Nuclear Components bucuresti, recent achizitionata pentru 7 milioane de euro.

"FECNE este o fabrica moderna, o structura cu potential, printre primele in Europa in domeniul productiei de echipamente pentru domeniul nuclear, cu o pozitie geografica strategica pentru Europa", a declarat Luca Tosto, administratorul grupului italian.

Grupul Walter Tosto va investi 11 milioane de ueor in instalatii si echipamente noi, 5 milioane de euro in masuri de economisire a energiei, alte 5 milioane de euro pentru reabiltiarea tehnica a utilajelor existente, 3 milioane euro pentru cercetare si dezvoltare, respectiv 6 milioane euro pentru pregatire profesionala.

Obiectivele companiei pentru reconditionarea FECNE, pana in 2014 constau in: dotarea structurii cu un nou sistem de incalzire, in pardoseala, pentru reducerea consumului de energie de la 17 MW la 1,5 MW; achizitionarea de noi utilaje; reabilitarea vechilor utilaje; refacerea acoperisului.

Prima lucrare marca Walter Tosto realizata in cadrul FECNE consta in proiectarea si productia a 8 reactoare de 260 tone fiecare, comanda ce va fi executata in 12 luni pentru piata chineza.

Walter Tosto, una dintre cele mai mari companii italiene specializate in proiectarea si productia de echipamente pentru industria chimica, petrochimica, energetica si nucleara.

Cifra de afaceri a companiei in 2011 a fost de 80 milioane de euro, iar pentru 2012 este estimata o crestere pana la 90 milioane euro.

Compania Walter Tosto este prezenta in Romania inca din anul 2000. In anul 2007, a avut loc prima lucrare realizata in cadrul FECNE, pe atunci, in regim de inchiriere, este vorba despre un reactor pentru Rafo. Pe 3 februarie 2012 grupul italian a achizitionat oficial fabrica FECNE.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional