Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Zona de nord ramane cea mai scumpa din Capitala

I.D. Piaţa Imobiliară /

Apartamente in Bucurestii Noi

Apartamente in Bucurestii Noi

Desi preturile din zona de nord a Capitalei au scazut cu peste 10%, incepand cu primavara anului 2012, nordul continua sa fie cea mai scumpa zona a Capitalei, conform unui studiu realizat de portalul imopedia.ro.

Costuri ridicate pentru apartamentele cu suprafete mari

Valorile de achizitie mari se manifesta mai ales la apartamentele cu trei si patru camere. In zona Aviatiei, un apartament cu patru camere construit dupa anul 2000 poate fi achizitionat si cu 425.000 euro. In zona soselei Nordului, preturile ating praguri mai mari. Spre exemplu, un apartament cu o suprafata generoasa, 210 mp, ajunge la 525.000 euro.

Apartamente noi de pana la de trei ori mai scumpe fata de cele vechi

O analiza atenta asupra locuintelor din zona de nord evidentiaza diferente de pret foarte mari intre locuintele noi si cele vechi, lucru pe care nu il observam atat de pronuntat si in celelalte cartiere ale Bucurestiului. Pentru apartamentele cu patru camere, cele mai mari preturi din zona Aviatiei, sunt la aproximativ 183.000 euro, pentru proprietati din blocuri vechi si la circa 483.000 euro, pentru constructiile noi.

Razvan Muntean, director general Imopedia.ro, a precizat:

"Zona de Nord a Capitalei, cuprinzand cartierele 1 Mai, Turda, Banu Manta, Herastrau, Dorobanti, Baneasa, Aviatiei, Pipera prezinta o oferta mare de locuinte noi, mai ales pe segmentul apartamentelor cu trei si patru camere. In plus, datele portalului nostru evidentiaza ca, in aceasta perioada, sunt scoase la vanzare, cu precadere, vile construite dupa anul 2000".

Vilele din zona lacului Baneasa au cea mai mare cautare

Cei interesati sa locuiasca la casa in partea de nord a orasului trebuie sa stie ca in zona pot fi achizitionate vile incepand cu 140.000 euro, dar se poate ajunge si la 1.000.000 euro, in cazul proprietatilor exclusiviste.

Cele mai tranzactionate vile sunt cele ale caror pret se situeaza intre 180.000 si 250.000 euro. In zona din apropierea lacului Baneasa, vilele sunt cu cel putin 30% mai scumpe fata de oferte similare situate in partea nou dezvoltata a cartierului. O oferta des intalnita pe piata, in zona Iancu Nicolae-Pipera, este vila cu trei dormitoare, circa 250 mp construiti, cu un teren de 300 - 400 mp, la un pret ce variaza intre 230.000 si 300.000 euro, in functie de pozitie.

Garsonierele se inchiriaza in zona Nordului cu 400 euro/luna

Cei interesati sa locuiasca cu chirie in cartierele din nord ale Bucurestiului au la dispozitie o oferta bogata. In cazul locuintelor amplasate in zone precum Baneasa, Herastrau sau Dorobanti, complet mobilate si utilate, situate in imobile construite dupa anul 2000, pretul mediu de inchiriere este de:

- garsoniere: 400 euro/luna;

- apartamente cu doua camere: 600 euro/luna;

- locuinte cu trei camere: de la 800 euro/luna;

- apartamente cu patru camere: intre 1.500 si 1.800 euro/luna

Principalul motiv al alegerii unei locuinte in nordul Capitalei este legat de apropierea de zonele business, deoarece majoritatea spatiilor de birouri se afla in partea de nord a Bucurestiului, in imobile construite in procent de 75% dupa anul 2000.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional