Forumul Construcţiilor 2023, evenimentul organizat de eDevize pe 2 şi 3 noiembrie 2023, a fost unul dintre cele mai importante evenimente ale anului şi un punct de referinţă pentru ce înseamnă industria în care ne aflăm, conform unui comunicat remis redacţiei.
Conform comunicatului, în contextul actual, este şi printre singurele evenimente care se adresează cu adevărat companiilor de execuţie şi care aduce acestui public informaţii relevante din domeniu şi modele de bune practici, care să ajute companiile să facă paşi importanţi în digitalizarea, dezvoltarea şi creşterea productivităţii afaceriilor lor.
"Am adus alături de noi, pe scena de la Forumul Construcţiilor 2023, reprezentanţi din acest sector cu o vastă experienţă în domeniu, reprezentanţi care înainte să vină să vorbească în faţa publicului, au realizat schimbări majore prin care au adus dezvoltare în compania sau organizaţia proprie." Echipa eDevize.
La eveniment au venit 300 de participanţi de la 250 de companii prezente în industrie, care au asistat la dezbaterile cu conţinut important şi relevant de la cei 32 de speakeri care au fost prezenţi pe scenă.
Forumul Construcţiilor 2023 a început prin a-i avea alături pe scenă pe: Tudor Prisecaru, Secretar de Stat la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Adriana Iftime Preşedinte al Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC), Ionel Scriosteanu, Secretar de Stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Vişan, Director Executiv la Concelex, Răzvan Pârvulescu, Head of Business Development la BTDConstruct & Ambient, Claudiu Bisnel, Managing Partner la Brisk Group şi nu în ultimul rând, Florin Manoloiu, COO la eDevize.
Primul panel, denumit Sectorul construcţiilor în economia României, a avut scopul de a aduce perspective noi publicului referitor la situaţia economică actuală a sectorului construcţiilor din România, precum şi de a aprofunda şi înţelege acest context actual într-un mod corect şi real.
Adriana Iftime, Director FPSC, a avut menţiuni legate de anularea facilităţilor fiscale, spunând în discursul său:
"Am ajuns în momentul de faţă, când Guvernul este într-o situaţie foarte delicată. Creşterea aceasta a deficitului bugetar nu e o chestiune care vine peste noapte şi te surprinde. Orice prim-ministru trebuie să aibă tot timpul în vedere ţinerea acestui deficit bugetar într-un control. La noi a venit aşa peste noapte şi ne-a luat prin surprindere, aşa cum se intampla de multe ori."
În cadrul celui de-al doilea panel, Digitalizare la Altitudine, au avut loc discuţii care au reuşit să proiecteze publicului din sală un viitor în care productivitatea poate creşte cu cel puţin 60% faţă de situaţia actuală întâlnită în mod obişnuit în companiile din piaţă.
Această productivitate se poate obţine chiar acum, în momentul de faţă - având în vedere că şi în România există deja o suită foarte vastă de instrumente digitale ce pot fi treptat integrate în procesele companiilor.
Însă, pentru a se putea obţine aceasta dinamică în care să realizăm mai multe activităţi cu mai puţine resurse, este nevoie de organizare şi prioritizare a timpului alocat creşterii. Acest lucru în momentul de faţă se întâmplă pentru mult prea puţine companii din sectorul construcţiilor.
Speakerii acestui panel dedicat digitalizării au fost: Romina Posea, Head of Planning & Continuous Improvement Office la Leviatan Design; Eugen Ursu, Co-Fondator la Graphein; Dan Pana, Director General la Performa, Cătălina Miu, Commercial Director la eDevize si Claudiu Rada, Business Architect la SAP România.
Tot în contextul tehnologiei şi contribuţiilor pe care aceasta le poate aduce, în a doua zi a Forumului, pe 3 noiembrie, a avut loc panelul AI aplicat în construcţii, un panel cu informaţii noi şi de o valoare adăugată ridicată pentru public. Aceste informaţii au lăsat sub semnul întrebării modul în care Inteligenţa Artificială va afecta societăţile comerciale din industrie şi care este procentul de productivitate de care vor beneficia companiile care folosesc aceste instrumente.
""100 de angajaţi şi o cifră de afaceri de trei ori mai mică, iar astăzi cu 35 de angajaţi, procese automatizate cu produse dezvoltate, reuşeşte să genereze o cifră de afaceri de trei ori mai mare." Acesta a fost exemplul cu care şi-a început discursul Adrian Dragomir, Fondator Termene.ro şi Startai.ro
Panelul a fost format din speakeri cu o vastă experienţă în ceea ce priveşte domeniul Inteligenţei Artificiale: Cătălin Podaru, CEO la Leviatan, Virgil Profeanu, CEO la Vego Holdings, Andrei Ciucă, Founder & CEO la eDevize, Adrian Dragomir, Fondator Termene.ro şi Marius Antonie, Associate Partner la EY.
Forumul Construcţiilor 2023 s-a încheiat cu success, iar echipa eDevize.ro anunţă că acest eveniment va avea o recurenţă anuală, şi că vor anunţa foarte curând data pentru Forumul Construcţiilor 2024.
Vrei să vezi mai multe informaţii legate de Forumul Construcţiilor?
Accesează pagina: https://edevize.ro/forumul-constructiilor/ şi https://edevize.ro/poze-si-prezentari-forum/ pentru a vedea imagini din timpul evenimentului.
Vrei să urmăreşti conferinţa în întregime? Intră pe canalul nostru de Youtube: https://youtube.com/playlist?list=PLCAvKUfyFNt_pTFTOW9QQe5ns8TI5bE43&si=2_bX9oCPFKWHnTuY