Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ADRIAN STĂNESCU, IMOBILIARIUM:"Oferta de locuinţe noi este aproape de recordul din 2008"

R.R. Piaţa Imobiliară /

"Oferta de locuinţe noi este aproape de recordul din 2008"

Numărul locuinţelor noi din oferta înregistrată la finele anului trecut, la nivel naţional, se află la cea mai apropiată valoare faţă de 2008, an de apogeu pentru piaţa imobiliară locală, au anunţat reprezentanţii Imobiliarium.

Adrian Stănescu, project manager Imobiliarium, a declarat: "Chiar dacă oferta de locuinţe noi se apropie cu paşi repezi de recordul din 2008, apetitul de achiziţie este unul temperat, cumpărătorul manifestă mai degrabă o cumpătare, atenţie la detalii, un simţ critic dezvoltat, respectiv o nevoie de a evalua cât mai corect. Această tendinţă nu poate aduce decât lucruri pozitive pentru piaţă, care se va orienta cât mai mult spre calitate".

La nivelul anului 2008, oferta de noi locuinţe ajunsese la aproximativ 61.000 de unităţi, la nivel naţional, iar la finele anului trecut, acelaşi segment a ajuns la circa 48.000 de unităţi, cea mai apropiată valoare faţă de perioada de comparaţie, a mai arătat Imobiliarium.

Potrivit sursei citate, în primele luni ale anului curent, acest segment a cres-cut cu 5%, iar până la finele anului curent, reprezentaţii Imobiliarium estimează o creştere a numărului de noi locuinţe cu circa 10%, până la 53.000 de unităţi, comparativ cu decembrie 2018.

Printre motivele ce au determinat creşterea ofertei de locuinţe noi în prezent se numără evoluţia cererii - INS estimează un număr de circa 45.000 de cereri doar în Bucureşti; creşterea puterii de cumpărare în ultimii 5 ani - la nivel naţional; lipsa consolidării şi investiţiilor în locuinţele vechi, precum şi limitarea dezvoltării infrastructurii.

Certificările Green şi arhitecturile speciale - tendinţe în proiectarea de noi locuinţe

În portofoliul Imobiliarium, ediţia de anul acesta, se regăsesc ansambluri care au caracteristici precum certificări Green, arhitecturi speciale, spaţii ample, şi beneficii precum locuri de joacă pentru copii, spaţii verzi etc. Certificările Green le oferă proprietarilor, în timp, siguranţa obţinerii de economii la încălzire şi utilităţi, precum şi condiţii mai bune ale mediului interior, dar şi zero emisii de CO2 la producerea energiei termice ş.a.m.d.

Următoarea ediţie a Imobiliarium va avea loc între 17-19 mai şi va pune la dispoziţia vizitatorilor o ofertă de peste 22.000 de locuinţe, încadrate în aproximativ 90 de ansambluri rezidenţiale şi cumulând peste 1.200.000 de metri pătraţi utili de vânzare. În total, îşi vor prezenta oferta circa 65 de dezvoltatori.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional