Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ANALIZĂ BUCHAREST REAL ESTATE CLUBBucureştiul are în derulare investiţii imobiliare de peste 3,5 miliarde de euro, cu livrare până în 2023

M.G. Piaţa Imobiliară /

Bucureştiul are în derulare investiţii imobiliare de peste 3,5 miliarde de euro, cu livrare până în 2023

Dezvoltatorii imobiliari au în derulare investiţii de peste 3,5 miliarde de euro în Bucureşti, investiţii care vor fi livrate în următorii trei ani, conform unei analize de piaţă realizate de Bucharest Real Estate Club. Circa 50% din totalul investiţiilor îl reprezintă "marile proiecte de regenerare urbană", noile "hub-uri de birouri" şi planurile de transformare a zonei ultra-centrale din Capitală.

Potrivit analizei, valoarea de 3,5 miliarde de euro "cuprinde investiţiile în marile proiecte de regenerare urbană, care readuc în circuitul public foste platforme industriale abandonate în zone centrale ale oraşului, în noile clădiri de birouri, adaptate din punct de vedere al tehnologiilor smart folosite noilor condiţii de igienă şi sănătate, în ansambluri rezidenţiale moderne, care definesc noi standarde de locuire în Bucureşti, în noi scheme de retail şi huburi logistice din proximitatea Bucureştiului, precum şi în proiecte de infrastructură".

"Capitala României devine un hub de tehnologie şi inovaţie, aşa cum indică şi clasamentul realizat de Financial Times ce plasează Bucureştiul pe locul 7 în Top 25 «Tech Cities of the Future 2020/2021». Totodată, în contextul pandemiei Covid-19 şi al accelerării proceselor de digitalizare, este de aşteptat că principalele firme de software şi soluţii digitale vor continua să îşi accelereze dezvoltarea", arată analiza.

Conform datelor Bucharest Real Estate Club, dezvoltatori locali precum şi fonduri de investiţii internaţionale derulează investiţii de 1,6 miliarde de euro în proiecte moderne în Bucureşti.

"Proiectele de regenerare urbană de pe fostele platforme industriale creează noi zone de interes, cu funcţiuni mixte (birouri, locuinţe, retail) şi multiple facilităţi (spaţii verzi, zone pentru practicarea sportului în aer liber şi locuri de joacă), oferind totodată posibilitatea de a lucra în apropierea locuinţei. Astfel de dezvoltări analizate de Bucharest Real Estate Bluc sunt One Floreasca City, One Cotroceni Park, Timpuri Noi Square - Vastint, Fosta Fabrică - Hanner sau complexul Estoria. Pe piaţa de birouri, unele proiecte au fost reconvertite în spaţii rezidenţiale, dar investiţiile nu au fost stopate", arată analiza.

Potrivit acesteia, cele mai importante hub-uri cu noi proiecte finalizate în 2020 sau în construcţie/ dezvoltare în perioada 2021-2023 sunt zona de centru-vest (One Cotroceni Park, Campus - Skanska, The Light), centru sud (Timpuri Noi Square - Vastint, U Center - Forte Partners), Barbu Văcărescu (Globalworth Square şi Equilibrium - Skanska), Pipera (Globalworth Campus), Expoziţiei (J8 Office Park - Portland Trust şi @Expo - Atenor), sau Băneasa cu proiectul Miro - Speedwell.

"Zona ultra-centrală este şi ea pe radarul investitorilor, unele dintre cele mai importante proiecte de aici fiind One Tower - One United Properties sau Ţiriac Tower - Ţiriac Imobiliare. Totodată, dezvoltatorii investesc în proprietăţi existente, pregătindu-le pentru cerinţele din ce în ce mai sofisticate ale chiriaşilor/cumpărătorilor: Bucharest Business Park (CA IMMO), myhive (Immofinaz) sau One North Gate (One United Properties) fiind doar câteva exemple", potrivit analizei.

Potrivit analizei, în condiţiile startului campaniei globale de vaccinare, specialiştii din piaţă estimează ca majoritatea companiilor vor opta pentru o componentă de cel puţin 3 zile pe săptămână de lucru de la birou, lăsând flexibilitate anumitor segmente de angajaţi să continue să lucreze de acasă.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional