Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Cerere mai mare decât oferta, pe Valea Prahovei

Piaţa Imobiliară /

Cerere mai mare decât oferta, pe Valea Prahovei

Urmând trendul ascendent de anul trecut, solicitările pe piaţa imobiliară din zona Prahovei sunt numeroase, conform statisticilor. Reprezentanţii agenţiei Mervani ne-au transmis că există în continuare oportunitatea de a investi în turism. Aceştia susţin că, pe lângă proiectele imobiliare clasice aflate în des­făşurare (blocuri cu apartamente şi garsoniere), în Prahova sunt şi proiecte de tip turistic, cum ar fi imobilele de tip aparthotel de lux din Sinaia şi Predeal.

Din discuţiile avute cu diverşi dezvoltatori, se preconizează, în viitorul apropiat, demararea mai multor proiecte imobiliare, atât rezidenţiale, cât şi pe specificul zonei, respectiv locuinţe de vacanţă. Interesul este pentru toate localităţile, dar mai ales în Sinaia şi Buşteni.

Conform surselor citate, preţurile medii de construcţie ar fi de 250 euro/ mp "la roşu", până la 450 euro/mp pentru construcţiile finalizate. Tendinţa de stabilizare se păstrează, sub­liniază repre­zentanţii Mervani.

Pe ambele segmente, cererea este mai mare decât oferta, subliniază specialiştii. Având în vedere faptul că în ultimii ani nu s-au construit multe spaţii turistice noi, există o solicitare care ar părea puţin ciudată, însă bine întemeiată, conform surselor citate, care arată: "Avem clienţi ce vor să achiziţioneze vile cu suprafeţe mari şi multe camere, pe care ulterior doresc să le introducă în circuitul turistic. De cele mai multe ori, având un preţ/mp construit mult mai mic decât la o construcţie nouă, reprezintă o variantă fezabilă. Alt avantaj al acestor imobile este faptul că sunt multe construite în anii '90, deci relativ noi, cu structură de rezistenţă bună.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional