Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

IMOTECA THE RESIDENTIAL EXPERTSAnul acesta vor fi cu 40% mai multe locuinţe noi pe piaţă

Piaţa Imobiliară /

Anul acesta vor fi cu 40% mai multe locuinţe noi pe piaţă

Anul acesta vor fi cu 40% mai multe locuinţe noi pe piaţă, potrivit experţilor Imoteca The Residential Experts. Dezvoltatorii anunţă că vor livra în total 14.000 de unităţi, faţă de 8.500 unităţi livrate în 2018. În prezent 100 de proiecte rezidenţiale medii şi mari se construiesc în Bucureşti şi Ilfov, fiind zonele cu cele mai multe tranzacţii imobiliare din România, conform specialiştilor Imoteca.

Imoteca The Residential Experts a vândut 100 de unităţi per proiect în prima jumătate a anului la proiectele de volum, ceea ce reprezintă, pentru companie, o creştere de 80% faţă de cifrele de anul trecut.

Rafaela Nebreda, Imoteca, a declarat : "Au fost mai mulţi factori care au ajutat la impulsionarea vânzărilor în primele şase luni ale anului. Pe de o parte faptul că am continuat să performăm foarte bine în campaniile de promovare şi la nivel de calitate a vânzărilor, pe de altă parte faptul că proiectele au intrat în faza 2 sau 3 de dezvoltare şi pe de alta faptul că aşteptarea legată de o eventuală criză sau de apariţia altor produse mai ieftine s-a încheiat, iar piaţa a accelerat după două prime luni mai provocatoare".

Anul acesta mai multe proiecte rezidenţiale şi-au lansat campaniile de vânzări pentru locuinţe finalizate. Astfel, pe un volum mai mare de unităţi livrate, numărul tranzacţiilor a urcat. Unul dintre proiectele de volum importante din portofoliul Imoteca este Gran Via Park care livrează apartamentele pentru primele 3 faze de construcţie vara aceasta. Un altul este Record Park, în Cluj-Napoca; dar şi proiecte mai noi ca Gran Via Marina şi Triama Residence recuperează un ritm de vânzări bun.

"Gran Via Park este cea mai mare comunitate rezidenţială din sectorul 6. Proiectul dispune de spaţii verzi - parc privat, centru pentru comunitate, grădiniţă, boxe, oferind astfel un spaţiu complet de locuire. Proiectul se află la 5 minute de metrou şi are acces la autobuze şi tramvaie chiar în faţa complexului, plus magazine şi malluri în imediata apropiere", a precizat reprezentanta Imoteca.

Proiectul Gran Via Park are preţuri pentru apartamentele disponibile, de la 44.000 Euro + TVA pentru garsoniere, 65.000 Euro + TVA pana la 111.000 Euro + TVA. Proiectul va lansa în curând faza 4 şi ultima, a unui proiect de 1000 de unităţi rezidenţiale.

Proiectele rezidenţiale de volum au ajuns aproape la acelaşi procent în piaţă cu cele mass-market, adică acele proiecte foarte mari localizate lângă oraş, accesibile în general, celor cu venituri mici şi medii. Ponderea proiectelor de volum este de 45%, în timp ce proiectele mass-market ajung la 55%, restul de 5% fiind construcţii de locuinţe pe segmentul fine living (de lux).

Rafaela Nebreda a mai adăugat : "Dezvoltatorii au mizat pe proiecte de volum în ultimii ani pentru că cererea pentru locuinţe aproape de metrou şi mijloacele de transport a tot cres-cut, mai ales odată cu creşterea polilor de birouri şi mutarea lor şi înspre alte zone mai puţin tradiţionale ca până acum (ca de exemplu, în zona de vest, dar şi în est). Traficul este principalul factor care îi face pe cumpărători să aleagă o locuinţă aproape de metrou, iar aceste proiecte vând foarte bine. Chiar dacă media de preţ pentru aceste locuinţe este mai mare, clienţii preferă să plătească în plus pentru a avea confort, acces facil către zone de interes şi să locuiască în Bucureşti, fără a fi legaţi de maşina personală".

Pentru proiectele fine living (de lux) vânzările s-au dublat în primele şase luni ale anului, ceea ce arată un interes în creştere pentru proprietăţile aflate în locaţii foarte bune din Capitală, care oferă facilităţi integrate şi cea mai bună calitate a construcţiei, cu cele mai exclusivis-te dotări şi amenajări. Proprietăţile fine living sunt dedicate celor cu venituri mari, preţurile pentru aceste proprietăţi ajungând la o medie de 3000 euro - 4.200 euro/mp, de 3-4 ori mai mare decât la proiectele de volum.

Imoteca The Residential Experts a adăugat anul acesta patru noi proiecte fine living în portofoliu, localizate în Rabat, Herăstrău, Kiseleff şi Moliere. Proiectele vor fi disponibile în a doua jumătate a anului pentru vânzare şi pentru închiriere.

Imoteca The Residential Experts este prima companie de consultanţă imobiliară one-stop-shop care s-a specializat pe segmentul proiectelor boutique încă din 2015.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional