Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ÎN 2019, FAŢĂ DE 2018Vânzările IMPACT Developer & Contractor au crescut cu 54%

A.V. Piaţa Imobiliară /

Vânzările IMPACT Developer & Contractor au crescut cu 54%

IMPACT Developer & Contractor SA (IMP) a încheiat anul 2019 cu 352 de locuinţe vândute, în valoare de 156,6 milioane de lei şi 263 de unităţi precontractate, în valoare de 146 milioane lei, potrivit unui comunicat de societăţii, care menţionează că rezultatul din vânzări este în creştere cu 54% raportat la cifrele anului anterior.

Precontractele de vânzare-cumpărare în cele două proiecte derulate de companie în capitală, Greenfield Băneasa şi Luxuria Domenii Residence, se vor concretiza pe parcursul anului 2020.

IMPACT Developer & Contractor a înregistrat pentru perioada de raportare un profit operaţional (EBITDA) de 52 milioane lei şi un câştig net de 165 milioane lei. Profitul net al anului 2019 reflectă şi impactul înregistrării în contabilitate a aprecierii semnificative a portofoliului de terenuri deţinute de companie. În 2018, compania a avut un profit EBITDA de 34,5 milioane lei şi un câştig net de 20,7 milioane lei.

În 2019, Impact a continuat lucrările de construcţie la proiectele existente, Greenfield Băneasa şi Luxuria Domenii Residence din Bucureşti. Acestea s-au concretizat prin finalizarea celei de-a treia faze de dezvoltare în Greenfield, cu livrarea ultimelor 192 de apartamente. În paralel, s-a obţinut actul de urbanism pentru un nou proiect, Boreal Plus din Constanţa, localizat în imediata vecinătate a proiectului Boreal, construit de dezvoltator în urmă cu zece ani.

Sorin Apostol, CEO Impact Developer & Contractor, declară: "Am încheiat anul 2019 cu rezultate foarte bune. Dincolo de aspectele financiare, rezultatele din vânzări confirmă atractivitatea proiectelor noastre. Misiunea noastră este să avem un impact pozitiv în viaţa oamenilor, să generăm investiţii profitabile pentru clienţii noştri. Pentru anul 2020, având în vedere că ne apropiem de aniversarea a 30 de ani de activitate, ne propunem o nouă etapă de expansiune, prin extinderea geografică în principalele oraşe din România şi prin diversificarea portofoliului de proiecte".

În 2020, Impact va demara în Greenfield Băneasa lucrările pentru faza a IV-a si pentru noul centru comunitar, Greenfield Plaza. În Luxuria Domenii se vor finaliza primele două faze şi va începe ultima fază de dezvoltare, iar în ţară, Impact va lansa proiecte sustenabile. Astfel, vor începe lucrările pentru ansamblul rezidenţial Boreal Plus din Constanţa, aflat în prelungirea cartierului Boreal.

Până în 2028, Impact are planificată dezvoltarea a nouă proiecte în valoare de 1,2 miliarde de euro, în cinci mari oraşe din ţară.

Înfiinţată în 1991, Impact Developer & Contractor SA a dezvoltat, în cei 29 de ani de existenţă, 16 ansambluri rezidenţiale în Bucureşti şi în ţară, însumând peste 450.000 de metri pătraţi construiţi şi peste 4.000 de unităţi livrate. Cel mai mare proiect este Greenfield Băneasa, demarat în 2007, unde până în prezent au fost construite 2.548 de locuinţe. În anul 2018, Impact a început lucrările la Luxuria Domenii Residence, situat în zona de nord a capitalei. Proiectul se dezvoltă pe un teren de 22.500 mp şi va include 630 de apartamente până la finalul anului 2021.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional