Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

TC Capital lansează Hyperion Towers - investiţie de 14 milioane de euro

MELANIA AGIU Piaţa Imobiliară /

Sursa foto: www.hyperiontowers.ro

Sursa foto: www.hyperiontowers.ro

TC Capital a lansat, în Bucureşti, Hyperion Towers, un nou tip de investiţie pe piaţa imobiliară, în valoare de 14 milioane euro. Compania cu sediul în ţara noastră, fondată şi condusă de Ali Şapa, este implicată în achiziţionarea, dezvoltarea şi renovarea unor imobile şi proiecte localizate în zone strategice din Capitală.

Hyperion Towers este primul proiect de birouri de clasă A, de înaltă calitate, ce va fi vândut în suprafeţe mici, începând de la 200 mp, cu 720 euro/mp.

Proiectul cuprinde două clădiri cu o suprafaţă toală închiriabilă de 40.000 mp, cu 20.000 mp incluşi în prima clădire a cărei renovare se estimează că va fi terminată în ianuarie 2019, în timp ce pentru cea de-a doua termenul de execuţie este a doua jumătate a lui 2020. Lucrările se desfăşoară în două faze, cu o investiţie de aproximativ 7 milioane de euro pentru fiecare clădire.

Ali Şapa, CEO al TC Capital, a declarat: "În acest moment piaţa locală se confruntă cu o provocare importantă, care constă în cererea de spaţii de birouri de clasă A, noi sau renovate, cu dimensiuni flexibile, unde companiile mici şi mijlocii să se poată muta în cel mai scurt timp. Aceste firme au în prezent opţiuni limitate şi îşi desfăşoară activitatea în birouri aflate în clădiri de apartamente, vile vechi sau clădiri de birouri de clasă B, unde eficienţa folosirii spaţiului şi calitatea nu sunt deloc la un nivel optim. Estimăm că aproximativ 60% dintre IMM-urile din Bucureşti, în special startup-uri şi firme antreprenoriale, au o nevoie acută de spaţii de birouri de înaltă calitate, cu dimensiuni care să poată fi adaptate nevoilor lor şi care să aibă preţuri accesibile."

Potrivit domniei sale, conceptul lansat este o premieră pentru segmentul marilor proiecte de birouri de clasă A din ţara noastră şi se adresează întregii pieţe, dar în special companiilor mici şi mijlocii şi micilor investitori care vor putea achiziţiona spaţii de birouri cu preţuri începând de la 150.000 euro.

Sursa citată a mai adăugat: "Cele mai importante avantaje oferite de acest tip de investiţie se află în potenţialul foarte mare de dezvoltare al zonei, momentan subevaluată, care va genera creşterea valorii proprietăţii dar şi posibilitatea de a închiria spaţiile de birouri, generând recuperarea sumei investite în achiziţie şi un profit sigur".

Ali Şapa a adăugat: "Credem că acest concept, care oferă spre vânzare unităţi mai mici, are un puternic potenţial de a revoluţiona piaţa locală. Având în vedere că peste 60% din cererea anuală din Bucureşti este pentru birouri de până la 1000 mp, noi practic am deschis porţile marilor clădiri de clasă A pentru companiile mici şi mijlocii. Prin acest concept vrem să lansăm un instrument imobiliar care lipsea pieţei de clădiri din Bucureşti şi care răspunde unei cereri încă nesatisfăcute".

Conform fondatorului TC Capital, în primul semestru din 2019, cererea pe acest segment a continuat să crească, ajungând la 196.000 mp, mai mult cu 30% faţă de aceeaşi perioadă din 2018.

La finalul semestrului întâi din 2019, stocul total de clădiri de birouri de clasă A şi B din Bucureşti era de 2,95 milioane mp, dintre care 128.000 mp reprezentau livrările noi, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost livraţi numai 28.000 mp. Până la finalul celui de-al doilea semestru din acest an, este aşteptată livrarea a încă 250.000 mp de spaţii noi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional