Ansamblul rezidenţial de lux "Adnana Residence", situat pe malul lacului Buftea, care foloseşte energiile alternative, a anunţat reduceri de până la 50% din valoarea preţurilor de vânzare. Discount-ul semnificativ este valabil în cazul în care cumpărătorii sunt hotărâţi să-şi facă un astfel de cadou de Crăciun. Soluţiile alternative pentru încălzire-răcire şi electricitate reduc costurile de întreţinere cu până la 70% faţă de sistemele clasice.
Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, "Quantum Consulting & Management" (QCM), compania dezvoltatoare, susţine că vila ce poartă numele Drakewood Manor, păstrează oferta de "pachet promoţional", cu penthouse-ul din Braşov cadou, pentru 1,5 milioane de euro, preţ redus de la 3 milioane de euro. Vila este construită în stil tradiţional londonez şi este cea mai mare şi mai luxoasă dintre case. Casa ce poartă denumirea Stoneford Mansion, proiectată de Drummond Designs într-un stil predominant european, are un preţ redus de la 1.000.000 de euro la 550.000 de euro.
Grand Cayman, o casă foarte originală, proiectată în stil meditereanean, având suprafaţa utilă de 750 mp şi 1300 mp de teren, costă acum 985.000 de euro faţă de preţul iniţial de 1.970.000 de euro.
Directorul general al QCM, Andrei Apetrei, a declarat: "Această ofertă este valabilă numai pentru perioada de sărbători, dar admitem că legătura dintre reducerea preţului şi criza economică globală există şi nu este de ignorat. QCM doreşte să-şi menţină toate proiectele demarate şi, din acest motiv, criza de lichidităţi trebuie acceptată şi tratată în consecinţă. Ca în orice perioadă de criză, fiecare om de afaceri îşi stabileşte priorităţile. În timp ce unii au de câştigat, pentru că îşi permit să investească în acest moment în care preţurile scad, alţii preferă să piardă o sumă de bani, dar să se menţină pe linia de plutire".
Domnia sa susţine că investitorii care dispun de suficiente lichidităţi sunt cei mai avantajaţi de această perioadă, pentru că pot achiziţiona proprietăţi valoroase cu discount-uri foarte mari. Chiar dacă în România nu s-a înregistrat o scădere generalizată a preţurilor locuinţelor de lux, au apărut dezvoltatori sau proprietari care îşi afirmă des-chis lipsa de lichidităţi şi care preferă să vândă la un preţ mai mic, în avantajul evident al celor pe care acest fenomen i-a prins cu suficient cash ca să poată efectua investiţii sigure în acest moment.