Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2024

Elis Pavaje, investiţie de 150.000 euro în panouri fotovoltaice

G.U. Ştirile Zilei /

Elis Pavaje, investiţie de 150.000 euro în panouri fotovoltaice

În luna octombrie compania Elis Pavaje a finalizat planul de investiţii în panouri fotovoltaice de la fabrica de la Vinţu de Jos, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Investiţia a fost realizată din fonduri proprii, suma ridicându-se la 150.000 euro.

Energia electrică generată cu ajutorul soarelui înlocuieşte cu succes energia electrică generată de combustibili fosili. Ceea ce înseamnă că folosind energia solară se reduc emisiile de gaze cu efect de seră, în special emisiile de dioxid de carbon. Gazele, produse în procesul de ardere a combustibililor fosili duc la creşterea temperaturii şi la schimbările climatice. Aceste schimbări climatice creează deja probleme serioase de mediu şi afectează chiar şi sănătatea populaţiei.

"Investiţia de la Vinţu de Jos este un experiment Elis Pavaje realizat cu intenţia de a obţine producţie verde, nepoluantă. Energia solară este o sursă de energie inepuizabilă pe care merită să învăţăm s-o folosim cât mai bine. Suntem datori să manifestăm grijă şi să depunem eforturi permanente pentru menţinerea unei societăţi sustenabile. Energia obţinută o folosim exclusiv pentru uzul propriu. Urmează să vedem efectele în următorii ani, iar dacă se justifică investiţia, extindem şi în celelalte fabrici", a spus domnul Emil Goţa, director general Elis Pavaje.

"În ultima perioadă se vorbeşte din ce în ce mai mult de eficienţă energetică iar în contextul în care liberalizarea pieţei a dus la o scumpire a preţurilor, panourile fotovoltaice pot fi soluţia şi pentru reducerea facturilor de energie electrică", a mai precizat Emil Goţa, director general Elis Pavaje.

Nefiind o energie stocabilă, acest sistem de generare a energiei electrice cu ajutorul panourilor fotovoltaice nu poate înlocui integral consumul energiei din surse neregenerabile, însă o poate reduce drastic, cel puţin în sezoanele bune. Chiar dacă în ultimii ani anotimpurile se diferenţiază tot mai greu, iar verile sunt mult mai capricioase, o astfel de investiţie se recuperează într-un termen de 5-7 ani. Desigur, o componentă importantă în ecuaţia economiei obţinute este cantitatea de praf din aer şi gradul de întreţinere în timp a instalaţiilor.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional