Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

37 de proiecte au fost aprobate pentru finanţare prin programul "Bazinul Marii Negre 2007-2013"

F.A> Finanţare /

Lista proiectelor propuse spre finanţare de către Comitetul de Selecţie în cadrul celui de-al doilea apel pentru propuneri de proiecte in cadrul Programului Operaţional Comun "Bazinul Mării Negre 2007-2013", a fost aprobata saptamana aceasta.

Au fost aprobate 37 de proiecte, în valoare de 16,65 milioane euro (finanţare ENPI) şi 4,25 milioane euro (finanţare IPA), în cadrul tuturor celor trei priorităţi ale programului: dezvoltarea economică şi socială, protecţia şi conservarea mediului, precum şi crearea unui mediu cultural comun. Totodată, s-a luat decizia de a se solicita fonduri suplimentare de la Uniunea Europeană, ceea ce va crea potenţialul finanţării unui număr mai mare de proiecte.

În perioada următoare, Comisia Europeană va verifica proiectele selectate pentru a identifica dacă există suprapuneri cu alte programe şi pentru a evita dubla finanţare. Rezultatele finale ale procesului de selecţie vor fi comunicate aplicanţilor după finalizarea acestor verificări.

Programul Operaţional Comun "Bazinul Mării Negre 2007-2013" este finanţat de Uniunea Europeană prin Instrumentul European de Vecinătate şi Parteneriat şi cofinanţat de statele participante în program. Instrumentul pentru Asistenţă de Pre-aderare (IPA) finanţează participarea Turciei la acest program, ca stat candidat care desfăşoară negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

Finanţarea Comisiei Europene pentru acest Program pentru perioada 2007-2013 este în prezent de 25,69 milioane euro (finanţare ENPI), la care se adaugă 7 milioane euro (finanţarea IPA, pentru partenerii din Turcia).

La cea de-a şaptea reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare al Programului Operaţional Comun "Bazinul Mării Negre 2007-2013" a participat Marcel Boloş, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Mai multe informaţii despre Programul Operaţional Comun "Bazinul Mării Negre 2007-2013" pot fi găsite pe pagina de internet a programului: http://www.blacksea-cbc.net.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional