Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

ADR Centru devine organism intermediar pentru POS CCE

I.D. Finanţare /

ADR Centru a preluat atributiile de organism intermediar in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice. Acordul Cadru pentru preluarea responsabilitatilor a fost prefectat luni, 11 martie, de Ministerul Economiei si ADR Centru.

Astfel s-a realizat transferul de atributii legate de proiectele finantate in Regiunea Centru in cadrul Axei Prioritare 1, Un sistem de productie inovativ si eco-eficient, a acestui program.

Principalele atributii delegate ADR Centru implica respectarea criteriilor de selectie in vederea finantarii pentru toate proiectele depusempe langa verificarea activitatii evaluatorilor independenti in procesul de evaluare. Alte aspecte de care se va ocupa ADR Centru constau in respectarea, pe intreaga perioada de implementare a proiectelor contractate spre finantare in cadrul POSCCE, a legislatiei nationale si comunitare relevante.

"Dupa desfiintarea Organismului Intermediar al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din cadrul POS CCE, gestionat de Ministerului Economiei vom incerca sa vedem ce se poate salva dintre proiectele depuse si contractate pe acest Program. Pentru ADR Centru acest fapt inseamna o atributie in plus, care ne onoreaza, pentru ca insemna ca exista incredere in capacitatea noastra administrative de gestionare a fondurilor europene, dar ne si obliga, pentru ca nu preluam un proces foarte simplu."

In Regiunea Centru exista 267 de contracte aflate in diverse faze, dar sunt suspendate, in urma auditului realizat la cererea Comisiei Europene. Aceste proiecte deja contractate au o valoare de 110 milioane euro si mai sunt inca 397 de proiecte care nu sunt deschise.

"Practic, activitatea noastra de acum incolo, prin OI POS CCE Regiunea Centru va urmari sa asigure finalizarea acestor cereri de finantare, atragere de resurse pentru beneficiari si crearea de locuri de munca, in urma investitiilor realizate prin proiecte", a declarat domnul Simion Cretu director general ADR Centru.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional