Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

ADR Sud: Depunerea proiectelor a fost suspendată

F.A. Finanţare /

Pentru proiecte de îmbunătăţire a infrastructurii sociale, ADR Sud Muntenia are alocate pe Domeniul major de intervenţie 3.1 - 24,21 milioane de euro, pe DMI 3.2 - 13,88 milioane de euro, pe DMI 3.3 - 13,88 milioane de euro, pe DMI 3.4 - 34,46 milioane de euro.

Până la jumătatea lunii iunie, pe DMI 3.1 "Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate" au fost depuse 12 proiecte, din care 10 proiecte sunt în rezervă, unul se află în etapa de analiză a proiectului tehnic, iar un contract a fost semnat. Valoarea totală a asistenţei nerambursabile solicitate este de aproximativ 48,72 milioane de euro. Depunerea proiectelor în cadrul acestui domeniu major de intervenţie a fost suspendată începând cu data de 28 septembrie 2009.

Pe DMI 3.2 "Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale" au fost depuse, până la data de 11 iunie, 25 de proiecte din care: un contract a fost semnat, un proiect a fost retras de aplicant, patru proiecte au fost respinse, două proiecte se află în etapa de evaluare a conformităţii şi eligibilităţii, 15 proiecte se află în etapa de evaluare tehnică şi financiară, iar două sunt în etapa precontractuală (analiza PT şi vizita la faţa locului), valoarea asistenţei nerambursabile solicitate fiind de aproximativ 11,64 milioane de euro.

Pe DMI 3.3 "Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă" a fost depus un proiect, ce se află în prezent în etapa evaluării tehnice şi financiare, asistenţa financiară solicitată fiind de aproximativ 10,15 milioane de euro.

Pe DMI 3.4 "Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă", până la termenul limită (14 septembrie 2009) au fost depuse 100 de proiecte, din care: 12 contracte de finanţare sunt semnate, opt proiecte se află în etapa de contractare, două proiecte sunt în etapa de vizită la faţa locului, şapte proiecte sunt în etapa precontractuală de analiză a proiectului tehnic/cererii de finanţare revizuite, 65 de proiecte sunt în etapa de evaluare tehnică şi financiară/rezerve. Asistenţa nerambursabilă solicitată pentru toate acestea este de aproximativ 106,17 milioane de euro. Depunerea proiectelor în cadrul acestui domeniu major de intervenţie a fost suspendată începând cu data de 14 septembrie 2009.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional