Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

ADVERTORIALCASA CULĂ. Construieşte pe www.hailacasa.ro!

Proiecte /

CASA CULĂ. Construieşte pe www.hailacasa.ro!

Igloo Architecture a proiectat pentru simulatorul joc www.hailacasa.ro trei tipuri de case, adaptate diferitelor dimensiuni şi nevoi. V-am prezentat până acum două dintre proiectele gândite special pentru acest joc, Casa Mansardată şi Casa Nordică, iar acum ne oprim asupra celui de-al treilea proiect - Casa Culă.

Casa Culă ne povesteşte despre cum atmosfera tihnită a locuirii tradiţionale ce aminteşte de simplitatea obiceiurilor şi traiului din vechime poate fi înglobată sau poate la rândul ei îngloba o locuinţă contemporană pentru o familie al cărei stil de viaţă păstrează valori şi chiar tradiţii româneşti. Îndreptarea stilistică către elemente ce ţin de arhitectura culei este justificată de prezenţa des întâlnită a acestui tip de locuinţă tradiţională semifortificată în zona Balcanilor, în special în zone de deal şi şes, locuinţă al cărei nume îşi are originea în turcescul kule ce se traduce prin turn.

Proiectul prezintă un exerciţiu-încercare de recuperare a formei arhitecturale ca parte a unui set de valori tradiţionale româneşti şi mai ales procesul de alterare, decupare, creştere ce rămâne lizibil în imaginea finală tocmai pentru a expune adaptarea la viaţa contemporană. Astfel pentru că arhitectura tradiţională nu mai putea răspunde cerinţelor de locuire modernă fără a-şi altera proporţiile şi conformarea, volumul masiv pare că se decupează în zona spaţiilor de zi, tăietura este închisă cu vitraje de mari dimensiuni iar volumul rezidual este translatat în chip de adăpost pentru o bucătărie de vară şi punct de sprijin pentru acoperirea terasei.

Corpul predominant al casei, fără a avea pretenţia unei redări stilistice fidele, reuşeşte totuşi să impună atmosfera tradiţională prin compunerea golurilor de lumină de dimensiuni reduse ce se dovedesc a fi suficiente pentru dormitoare şi alte spaţii auxiliare şi mai ales prin registrul superior al faţadei în care goluri cu arcade şi parapet plin se constituie ca ecran protector al logiei de colţ. Materialele, texturile, finisajele şi geometria lor, vin şi ele în sprijinul demersului arhitectural, fie susţinând atmosfera patriarhală a locuirii tradiţionale în schema bicromatică cunoscută: pereţi albi cu minime decoraţii, elemente din lemn maro închis atât pentru tâmplărie cât şi pentru streaşina atent prelucrată, învelitoare de acoperiş din şiţă, fie marcând tăietura contemporană în cheia progresului tehnologic prin elemente de tip perete cortină.

Întrepătrunderea modern-tradiţional se regăseşte apoi la interior prin alăturarea contrastantă a texturilor de finisaj: lis vs rugos, lucios vs mat şi prin însăşi conformarea spaţiilor: zona de zi ce cuprinde locul de luat masa şi livingul este un spaţiu deschis, de dimensiuni generoase în timp ce restul încăperilor sunt mai aproape de proporţiile tradiţionale.

OFERTA CONSTRUCŢIE CASA CULĂ

45.000 euro + TVA

oferta este valabilă în cazul predării "la roşu". Casa poate fi livrată şi "la gri" sau "la cheie".

Cere oferta personalizată aici: http://hailacasa-rezidential.ro/cere-oferta

Puteţi afla pas cu pas etapele neceseare construirii Casei Culă în simulatorul-joc www.hailacasa.ro: de la documentaţia obligatorie pentru obţinerea aprobărilor de construire, la fazele de ridicare ale imobilului, execuţie instalaţii şi finisaje interioare şi exterioare, până la faza finală de închidere a şantierului.

În cadrul concursului, sunteţi provocaţi să parcurgeţi în total 31 de etape, paşi ce trebuie parcurşi şi în cazul în care vă doriţi costruirea propriei case în viaţa reală: 1. Credit ipotecar şi credit de nevoi personale, 2. Rezidenţial, 3. Arhitectură, 4. Acte şi Aprobări, 5. Pregătire Şantier, 6. Fundaţie şi Structură, 7. Hidroizolatie, 8. Acoperiş si Ferestre mansardă, 9. Zidărie, 10. Amenajare Mansardă, 11. Ferestre, 12. Vopsire Exterior şi Termoizolare, 13. Instalaţii sanitare şi Încălzire prin pardoseală, 14. Tencuieli şi Şape, 15. Compartimentare şi plafoane, 16. Instalaţii Electrice, 17. Instalaţii Termice, 18. Finisaje Interioare, 19. Instalare Mobilier de Baie, 20. Finisaje Piatră Naturală, 21. Montare Uşi, 22. Zugrăvirea Interiorului, 23. Împrejmuirea şi pavarea proprietăţii, 24. Amenajarea Grădinii 25. Mobilarea Interioară, 26. Dotarea cu Electronice şi Electrocasnice 27. Închiderea Contractelor de Furnizări de Servicii, 28. Achiziţie Maşină Nouă, 29. Asigurare, 30. Petrecere de Casă Nouă, 31. Casa Finită

Pentru ca procesul să fie cât mai real, pentru fiecare etapă a jocului s-au căutat parteneri şi furnizori reali, cu experienţă în domeniu, care să vină cu soluţii şi sfaturi reale şi cât mai utile.

Intră în joc direct în www.hailacasa.ro!

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional