Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

ADVERTORIALCasa Nordică. Construieşte pe www.hailacasa.ro!

Proiecte /

Casa Nordică. Construieşte pe www.hailacasa.ro!

Alături de Casa Mansardată, primul dintre cele trei proiecte Igloo Architecture gândite pentru simulatorul-joc www.hailacasa.ro, jucătorul are posibilitatea să construiască în cadrul aplicaţiei alte două tipuri de case, diferite ca stil şi funcţionalitate: Casa Nordică şi Casa Culă.

Inspirată din simplitatea liniilor arhitecturii scandinave, Casa Nordică se dezvoltă în jurul unuia dintre elementele cheie ale acesteia, şi anume maximizarea stării de bine prin intermediul spaţiului. Minimalismul arhitecturii nu este unul rece, cinic, ci unul care invită şi chiar potenţează sentimentul de linişte, relaxare, intimitate şi se concretizează într-o simplitate plină de farmec prin câteva elemente de concept.

În spiritul eficienţei, minimizând raportul dintre suprafaţa de anvelopantă şi spaţiile utile adăpostite, avem de-a face cu un volum compact fără decoraţiuni şi artificii, care urmează dictonul "mai puţin înseamnă mai mult" şi organizează locuinţa în jurul unui nod central de circulaţii. În spiritul nordichygge, spaţiul principal al locuinţei, cel destinat adunării familiei, dar şi socializării, are pondere majoră în alcătuirea funcţională şi sugerează întocmai starea de intimitate, de relaxare împreună cu cei dragi, într-un spaţiu primitor.

Felul în care lumina naturală este primită şi maximizată în spaţiul de locuit reprezintă unul dintre principalele moduri de obţinere a stării de bine, alături de o invitaţie deschisă adresată elementelor naturale. Vitrajele locuinţei oferă aperturi generoase, controlate şi neobstrucţionate de draperii, către grădină sau peisaj, înglobând maximul de lumină în raport cu suprafaţa proprie, atât în zona spaţiilor de zi de la parter cât şi în cele trei dormitoare adăpostite direct sub acoperiş, unde folosirea ferestrelor de mansardă atipice, de tip balcon, a permis crearea unei vederi panoramice din dormitorul matrimonial.

Lemnul, caracteristic şi el arhitecturii scandinave, alături de senzaţia unui material cald, plăcut atingerii, îţi pune la dispoziţie şi proprietaţile de izolator natural şi devine predominant în arhitectura faţadei, în cromatică neutră şi tonuri deschise, urmând să se regăsească şi la interior în perfect echilibru cu o schemă decorativă în alb. Impresia unei atmosfere calde, lipsite de stresul cotidian, vine şi din folosirea unor spaţii de depozitare ascunse vederii, prin dulapuri încastrate sau alte spaţii închise ce lasă aparente doar un minim de obiecte de mobilier sau de decoraţiune, în timp ce finisajele calde în tonuri de gri-bej, cum sunt pernele pentru canapele, contribuie la rândul lor la starea de relaxare.

Ofertă construcţie Casa Nordică - aprox 40.000 euro + TVA

Oferta este valabilă în cazul predării "la roşu" şi include proiectul de arhitectură, instalaţii şi rezistenţă. Construcţia "la roşu" conţine execuţia fundaţiilor, suprastructură parter şi mansardă, închideri exterioare zidărie, compartimentare interioară din zidarie. Infrastructura (fundaţia) este formată din bloc şi grinzi de fundaţii din beton armat, placă parter din beton armat. Ansamblul structural este format din cadre din beton armat (stâlpi şi grinzi ) cu planşeul de peste parter din beton armat, mansardă structură din lemn, şarpantă lemn. Oferta este valabilă doar în cazul în care terenul de casă se găseşte în jurul Bucureştiului, la maxim 25 de km.

Oferta este aproximativă, preţul final fiind stabilit în funcţie de natura terenului (studiul Geo) şi amplasarea acestuia, costurile de transport în zonele centrale depinzând şi de accesul maşinilor grele. Casa poate fi livrată şi "la gri" sau "la cheie".

Puteţi afla pas cu pas etapele neceseare construirii Casei Nordice în simulatorul-joc www.hailacasa.ro: de la documentaţia obligatorie pentru obţinerea aprobarilor de construire, la fazele de ridicare ale imobilului, execuţie instalaţii şi finisaje interioare şi exterioare, până la faza finală de închidere a şantierului.

În cadrul concursului, sunteţi provocaţi să parcurgeţi în total 31 de etape, paşi ce trebuie parcurşi şi în cazul în care vă doriţi costruirea propriei case în viaţa reală: 1. Credit ipotecar şi credit de nevoi personale, 2. Rezidenţial, 3. Arhitectură, 4. Acte şi Aprobări, 5. Pregătire Şantier, 6. Fundaţie şi Structură, 7. Hidroizolatie, 8. Acoperiş si Ferestre mansardă, 9. Zidărie, 10. Amenajare Mansardă, 11. Ferestre, 12. Vopsire Exterior şi Termoizolare, 13. Instalaţii sanitare şi Încălzire prin pardoseală, 14. Tencuieli şi Şape, 15. Compartimentare şi plafoane, 16. Instalaţii Electrice, 17.Instalaţii Termice, 18. Finisaje Interioare, 19. Instalare Mobilier de Baie, 20. Finisaje Piatră Naturală, 21. Montare Uşi, 22. Zugravirea Interiorului, 23. Împrejmuirea şi pavarea proprietatii,24. Amenajarea Grădinii 25. Mobilarea Interioară, 26. Dotarea cu Electronice şi Electrocasnice 27. Închiderea Contractelor de Furnizări de Servicii, 28. Achiziţie Maşină Nouă, 29. Asigurare, 30.Petrecere de Casă Nouă, 31. Casa Finită.

Pentru ca procesul să fie cât mai real, pentru fiecare etapă a jocului s-au căutat parteneri şi furnizori reali, cu experienţă în domeniu, care să vină cu soluţii şi sfaturi reale şi cât mai utile.

Intră în joc direct în www.hailacasa.ro!

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional