Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Banca Mondiala imprumuta Romania cu 1 miliard de euro

I.D. Finanţare /

Victor Ponta, Prim-ministru

Victor Ponta, Prim-ministru

Guvernul va aproba astazi documentele necesare pentru contractarea celei mai mari linii de credit pe care Banca Mondiala a acordat-o vreodata Romaniei, a carei valoare se ridica la 1 miliard de euro.

Se preconizeaza ca imprumutul va fi aprobat de Banca Mondiala pana la data de 14 iunie, iar din 14 iulie aceasta suma va sta la dispozitia tarii noastre.

Acesti bani vor constitui un fond de rezerva pentru orice situatie neprevazuta, in esenta dificultati de finantare ale deficitului bugetar.

"E de remarcat faptul ca nu comporta dobanda acesti bani. Deci, daca pana acum rezerva bugetara s-a constituit din imprumuturi, de pe piata americana, de exemplu, la dobanzi la aproape 7%, acesti bani de la Banca Mondiala nu sunt purtatori de dobanda decat in conditia in care ar fi trasi. Daca nu sunt trasi nu platesti dobanda la ei. Iar daca ar fi trasi, ceea ce ar insemna ca a aparut o situatie dificila si Romania are nevoie de acei bani, dobanda este dobanda din perioada respectiva a Bancii Mondiale - vom vedea daca va fi vreodata cazul - e pe trei ani, deci pot fi trasi oricand in urmatorii trei ani. Cata vreme nu sunt trasi nu au dobanda; daca sunt trasi, dobanda este, oricum, dobanda medie a bancii, undeva in jur de 3- 3,5.", a declarat primul-ministru, Victor Ponta.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional