Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Bani elvetieni pentru dezvoltarea surselor de energie regenerabila in Romania

I.D. Finanţare /

Guvernul elvetian va finanta o serie de proiecte ce vizeaza "Imbunatatirea mediului inconjurator" derulate in municipiile Cluj-Napoca, Arad, Suceava si Brasov. Valoarea totala a finantarii nerambursabile se ridica la circa 37 de milioane de franci elvetieni (aproximativ 133 milioane lei).

Acordul privind acordarea de asistenta financiara a fost semnat de care primarul Clujului, Radu Moisin, la data de 12 martie 2012.

"Sper ca municipiul Cluj-Napoca sa atraga prin proiectele propuse cea mai mare cota din finantarea la dispozitia celor patru municipii si ma bucur ca am reusit sa accesam si aceste finantari alternative, care ne pot asigura un ritm mai rapid de implementare a investitiilor necesare in Cluj-Napoca, avand in vedere ca am atins plafonul maxim disponibil prin Programul Operational Regional" a declarat primarul Radu Moisin.

Programul vizeaza investitii in reabilitarea termica a unor cladiri din patrimoniul municipiului, in principal scoli si gradinite, pentru instalarea unor panouri solare pentru centralele termice ale RAT, pentru reabilitarea unor de statii de transport in comun si dotarea lor cu instalatii de iluminat bazate pe panouri solare si pentru achizitionarea de mijloace de transport ecologice (troleibuze). Suma nerambursabila care poate fi atrasa este de maxim 85% din valoarea totala eligibila a unui proiect.

Dupa finalizarea procedurilor de achizitii pentru selectarea unui consultant, se va intocmi planul de actiune pentru energia durabila.

Primaria Cluj-Napoca si-a depus in luna septembrie 2011 candidatura pentru accesarea de fonduri nerambursabile prin Programul de cooperare romano-elvetian, aria tematica "Imbunatatirea mediului inconjurator". In sedinta din 6 septembrie 2011, Consiliul local a aprobat angajamentul de a sustine proiectele pentru care se solicita finantare, in ipoteza selectarii proiectelor propuse de municipalitate ca eligibile in program, procentul se cofinantare fiind de 15%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional