Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

BCR mai are bani pentru Prima Casa

I.D. Finanţare /

Banca Comerciala Romana (BCR) mai are circa 20 milioane de euro disponibili pentru finantarea Programului Prima Casa 4.

Suma reprezinta aproximativ 3,5% din totalul fondurilor pe care banca le-a avut la dispozitie in cadrul celei de a patra etape a programului guvernamental de facilitare a accesului la locuinte.

Ioana Mihai, sef departament Credite Garantate BCR a declarat:

"Programul Prima Casa se bucura de un succes enorm din partea clientilor inca de la lansare. Numarul cererilor este in crestere continua in ultimele luni, astfel ca ne apropiem rapid de plafonul de garantare alocat."

La jumatatea acestui an, BCR a acordase credite catre 28.000 de tinere familii depasind pragul de 1 miliard euro.

Valoarea creditelor este in scadere

Valoarea medie a unui imprumut acordat in cadrul celei de-a patra etape a programului Prima Casa s-a situat in jurul sumei de 38.000 euro. Valoarea creditelor este in scadere fata de prima etapa a programului cand un credit insuma in medie 41.200 euro.

Contributia proprie a clientilor pentru achizitionarea primei lor locuinte a fost in medie de 10%.

Regiunea cea mai activa in Programul Prima Casa este capitala Bucuresti, a carei cota in volumul total de credite acordate a crescut la 45% in a parta etapa a Programului Prima Casa, fata de cota aferenta in prima etapa a programului (36%). Pe langa Bucuresti, urmatoarele sase cele mai active judete au fost Timis, Cluj, Iasi, Constanta, Brasov si Sibiu.

Barbati sunt principalii clienti "Prima Casa"

Persoanele care apleleaza la creditele prin Prima Casa sunt in general barbati tineri (25-34 ani) care au luat creditul pe o perioada de 30 de ani.

Pot beneficia de "Prima Casa" persoanele care au in proprietate o casa sub 50mp

Poate beneficia de credit Prima Casa 4 orice persoana fizica care nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, nici o locuinta, indiferent de modul si momentul in care a fost dobandita. Totodata poate beneficia de program persoana care detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Program, in suprafata utila mai mica de 50mp.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional