Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

BERD sustine sustenabilitatea energetica a IMM-urilor romanesti

I.D. Finanţare /

Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a lansat in septembrie un nou Program pentru Finantarea Sustenabilitatii Energetice a IMM-urilor din Romania (RoSEFF). Valoarea totala a imprumutului acordat, pentru perioada 2012-2014, se va ridica la suma de 60 milioane euro, potrivit unui comunicat BERD.

Fondurile vor ajuta companiile locale sa-si maximizeze economiile de energie si sa devina mai competitive, contribuind in acelasi timp la reducerea consumului de energie de mare intensitate al tarii.

Contractul aferent primei transe a imprumutului, in valoare de 20 milioane euro, a fost deja semnat intre BERD si partenerul bancar, Banca Comerciala Romana, si se preconizeaza ca si alte institutii financiare romanesti se vor alatura proiectului.

Programul face parte din Initiativa pentru Energie Sustenabila a bancii (SEI), lansat pentru a contracara efectele schimbarilor de mediu si pentru imbunatatirea eficientei energetice si a securitatii. De la lansarea initiativei in 2006, banca a sustinut investitii in eficienta energetica de peste 468 milioane euro in Romania, valoarea proiectelor ridicandu-se la suma de 1,8 miliarde lei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional