Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

BERD va credita cu 4 miliarde de euro economiile lovite de criza

A.D. Finanţare /

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va aloca in urmatorii doi ani 4 miliarde de euro pentru creditarea proiectelor din Europa Centrala, de Sud si de Est, zone care au greu incercate de criza economica.

Finantarea se va axa cu precadere pe proiecte care stimuleaza refacerea economica si creeaza premisele unei cresteri puternice in viitor, au anuntat reprezentantii Bancii.

In 2012 BERD a acordat finantari totalizand 8,7 miliarde de euro unui numar de aproape 390 de proiecte. In comparatie, in 2011 Banca a acordat credite in valoare de 9 miliarde de euro unui numar de 380 de proiecte.

Cei mai importanti beneficiari in 2012 au fost Rusia (2,6 miliarde euro) si Turcia (un miliard de euro).

Anul trecut, 26% din finantarile acordate de BERD, respectiv 2,3 miliarde de euro, au fost orientate spre proiecte vizand eficienta energetica si dezvoltarea surselor regenerabile de energie.

Anul 2012 a fost unul bun pentru Banca si in ceea ce priveste profitul realizat, estimat la un miliard de euro, fata de doar 173 milioane de euro in 2011.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional