Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Bugetele MDRT, MMP si MTI au fost suplimentate de Guvern

I.D. Finanţare /

Guvernul a suplimentat cu 1,12 miliarde de lei bugetele a cinci ministere pentru stingerea unor arierate. Banii vor fi transferati din Fondul de rezerva, ca parte a politicii executivului de reducere a datoriilor, a anuntat Ioana Muntean, purtatorul de cuvant al Guvernului.

Astfel, bugetul Ministerului Dezvoltarii va fi suplimentat cu 150 de milioane de lei tot pentru plata unor arierate. Datoriile au fost acumulate ca urmare a executarii unor lucrari efectuate in cadrul unor proiecte de alimentare cu apa la sate, de reabilitare, modernizare si asfaltare de drumuri locale sau de realizare de sisteme integrate de apa si canalizare.

Bugetul Ministerului Mediului si Padurilor pe anul 2011 a fost majorat cu suma de 40 milioane lei. Fondurile vor fi folosite pentru realizarea de investitii cuprinse in programele multianuale prioritare de mediu si gospodarire a apelor; respectiv pentru investitii de interes national derulate prin Administratia Nationala "Apele Romane" (ANAR) pentru combaterea efectelor inundatiilor (indiguiri, decolmatari) si pentru lucrari de impadurire derulate prin Regia Nationala a Padurilor - Romsilva.

De asemenea, a fost majorat bugetul Ministerului Educatiei cu suma de 50 de milioane de lei. Fondurile merg catre autoritatile locale si sunt destinate platii unor lucrari pentru reabilitarea si modernizarea unor scoli, a precizat doamna Muntean.

Bugetul Ministerului Transporturilor va fi majorat cu 450 milioane de lei pentru plata obligatiilor restante catre furnizorii de energie electrica.

Ministerul Sanatatii a primit in plus aproximativ 435 milioane lei pentru plata arieratelor din sanatate. Sumele vor fi transferate de Minister catre Fondul national unic de asigurari de sanatate, a mai spus doamna Muntean.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional