Casă de vacanţă pe Valea Prahovei
Suprafaţa construită la sol 91,00 mp
Suprafaţa desfăşurată totală 223,00 mp
Suprafaţa desfăşurată fără terase 186,00 mp
Suprafaţă terase, verande, balcoane 37,00 mp
Suprafaţa utilă 146,.60 mp
Înălţimea la streaşină 3,50 mp
Înălţimea la coamă9,90 mp
Într-un peisaj deosebit, departe de agitaţia mon-denă, într-o zona montană, rurală, cu acces la uti-lităţi, dar fără reţea de apă şi canalizare, va fi cons-truită casa de vacanţă prezentată mai jos.
Casa are regimul de înălţime parter plus etaj mans-ardat şi poate fi folosită li pentru locuire per-ma-nentă având spaţii interioare destul de mari.
Intrarea se face la parter, dintr-o terasă amplă de 27 mp, într-un hol din care se face distribuţia func-ţiunilor. La parter se află camera de zi care include spaţiul de luat masa şi şemineul, o baie, bucătăria şi o cameră mai mică ce poate servi drept birou pentru cei ce petrec la munte mai mult timp şi au nevoie să îşi rezolve unele probleme de serviciu.
În holul de la parter se află scara interioară ce duce la etaj.
Etajul are trei dormitoare, dintre care unul mare cu baie de 7 mp şi spaţiu de garderobă. Celelalte do-uă dormitoare au acces la o baie.
Sistemul constructiv
Sistemul de fundare este de tip fundaţie continuă din beton simplu şi cuzineţi din beton armat.
Structura de rezistenţă este formată din pereţi din zidărie de cărămidă cu grosimea de 30 cm, stâlpi, centuri, grinzi şi planşeu peste parter din beton ar-mat. Compartimentările interioare sunt din cărămidă.
Acoperişul este pe şarpantă din lemn, cu ţiglă ce-ramică, planşeul din lemn peste etajul mansardat fiind izolat cu vată minerală, protejată cu plăci din gips carton.
Termoizolarea locuinţei este realizată la pereţii ex-teriori cu polistiren expandat de faţadă în grosime de 5 cm, iar placa de la parter cu polistiren extru-dat în grosime tot de 5 cm.
Hidroizolarea fundaţiei este clasică cu carton bi-tu-mat şi bitum.
Tâmplăria exterioară este din PVC cu geamuri termopan iar cea interioară din lemn.
Finisaje interioare
Pereţii şi tavanele, acolo unde nu sunt plăci de gips carton sunt tencuite, gletuite şi zugrăvite cu vop-sea vinilică albă (zugrăvite sunt şi plăcile de gips carton). În bucătărie şi în grupurile sanitare s-au prevăzut placări cu plăci de faianţă până la înălţimea de 2,20 m.
Pardoselile sunt din parchet laminat cu excepţia bu-cătăriei şi a grupurilor sanitare unde au fost prevăzute plăci din gresie glazurată.
Finisaje exterioare
Au fost prevăzute tencuieli structurate şi placări cu piatră naturală. Terasele, veranda şi balcoanele sunt placate cu plăci de gresie rezistentă la îngheţ.
Instalaţiile aferente construcţiei
Alimentarea cu apă se realizează printr-un puţ de mare adâncime (peste 30 m) şi instalaţiile afe-ren-te captării şi distribuţiei apei în imobil. Evacuarea apelor uzate se face într-o fosă vidanjabilă, în curte. Instalaţiile sanitare sunt de o foarte bună calitate. Apele pluviale sunt preluate de sisteme de jgiaburi şi burlane şi deversate în incinta pro-pri-etăţii. Grupurile sanitare sunt ventilate natural.
Alimentarea cu energie electrică se face de la re-ţeaua publică.
Încălzirea imobilului se realizează cu calorifere tip panou din oţel, funcţionând cu apă caldă încălzită la 90°/70°C. Sursa de încălzire o formează centrala termică cu tiraj forţat care funcţionează cu gaze naturale, amplasată în grupul sanitar de la parter.