Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2025

Casă în Costineşti

F.A. Proiecte /

Casă în Costineşti
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Suprafaţă construită la sol 116.50 mp

    Suprafaţă desfăşurată totală 211.00 mp

    Suprafaţă desfăşurată fără terase 158.00 mp

    Suprafaţă terase,verande,balcoane 53.00 mp

    Suprafaţă utilă 115.80 mp

    Înălţimea la streaşină 5.90 m

    Înălţimea la coamă 9.50 m

    Funcţiuni

    Locuinţa unifamilială prezentată are regimul de înălţime parter plus etaj şi va fi construită într-o zonă mărginaşă din Costineşti. Terenul are acces la utilităţi, cu excepţia reţelei de apă şi canalizare.

    Intrarea la parter se face pe o verandă într-un hol din care se intră în camera de zi. Tot în hol este pre-văzut un wc de serviciu. Camera de zi are des-chi-dere spre o terasă de 9 mp şi are acces direct în bucătărie şi locul de luat masa, iar în partea opusă se află dormitorul matrimonial cu baia proprie. În camera de zi se află şi scara interioară care duce la etaj. Etajul beneficiază de o logie amplă de 29 mp, o cameră de zi, două dormitoare mai mici de 14 mp şi, respectiv, 10 mp precum şi o baie.

    Locuinţa este destinată unei familii compusă din 4 - 6 persoane, dar poate fi utilizată în cazul unei familii compusă din 2 persoane şi drept casă de vacanţă, întreg etajul putând fi închiriat.

    Sistemul constructiv

    Sistemul de fundare este de tip fundaţie continuă din beton simplu şi cuzineţi din beton armat.

    Structura de rezistenţă este formată din pereţi din zidărie de cărămidă cu grosimea de 30 cm, stâlpi, centuri, grinzi şi planşeu peste parter din beton armat. Compartimentările interioare sunt din cărămidă şi panouri de gips carton.

    Acoperişul, realizat pe sarpantă din lemn, are înve-litoare din ţiglă ceramică, planşeul din beton peste etaj fiind izolat cu vată minerală.

    Termoizolarea locuinţei este realizată la pereţii ex-te-riori cu polistiren expandat de faţadă în gro-sime de 5 cm, iar placa de la parter cu polistiren extrudat în grosime tot de 5 cm. Hidroizolarea fundaţiei este clasică cu carton bitumat şi bitum.

    Tâmplăria exterioară este din PVC cu geamuri termopan iar cea interioară din lemn, uşa de la intrarea principală fiind metalică.

    Finisaje interioare

    Pereţii şi tavanele, acolo unde nu sunt plăci de gips carton, sunt tencuite, gletuite şi zugrăvite cu vopsea vinilică albă. În bucătărie şi în grupurile sanitare s-au prevăzut placări cu plăci de faianţă până la înălţimea de 2,20 m.

    Pardoselile sunt din parchet laminat cu excepţia bucătăriei şi a grupurilor sanitare unde au fost pre-văzute plăci din gresie glazurată.

    Finisaje exterioare

    Au fost prevăzute tencuieli structurate şi placări cu piatră naturală. Terasa, logia şi veranda de la intrare sunt placate cu plăci de gresie rezistentă la îngheţ.

    Instalaţiile aferente construcţiei

    Alimentarea cu apă se realizează printr-un puţ de mare adâncime (peste 30 m) şi instalaţiile afe-ren-te captarii şi distribuţiei apei în imobil. Evacuarea apelor uzate se face într-o fosă vidanjabilă, în curte. Instalaţiile sanitare sunt de foarte bună cali-tate. Apele pluviale sunt preluate de sisteme de jgheaburi şi burlane şi deversate în incinta proprietăţii. Grupurile sanitare sunt ventilate natural.

    Alimentarea cu energie electrică se face de la reţeaua publică. Încălzirea imobilului se realizează cu calorifere tip panou din oţel, funcţionând cu apă caldă încălzită la 90/70°C.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Piaţa Imobiliară

    Proiecte

    Amenajări

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Companii

    Internaţional