Casă unifamilială pentru trei persoane
Funcţiuni
Parterul are o suprafaţă utilă de 47,7 mp şi cuprinde camera de zi cu locul de luat masa, bucătăria, un grup sanitar, precum şi holul şi scara interioară. În jurul imobilului este o terasă descoperită, cu o suprafaţă de 16,5 mp şi o verandă de 9,70 mp.
Mansarda are suprafaţă utilă de 47,6 mp. La mansardă se află două dormitoare, o baie şi un spaţiu de depozitare de 4 mp. Dormitoarele au acces la un balcon comun, cu o suprafaţă de 9,27 mp
Structura constructivă
Sistemul de fundare este de tip fundaţii continue din beton simplu şi cuzineţi de beton armat. Structura de rezistenţă este formată din pereţi structurali de zidărie cu sâmburi şi centuri în combinaţie cu stâlpi şi grinzi de beton armat, planşeu peste parter de beton armat, şarpantă de lemn pe timpane de zidărie.
Pereţii exteriori sunt din zidărie din cărămidă de 25 cm la parter şi etaje, cu termoizolaţie din polistiren expandat de 5 cm. Tâmplăria exterioară este din aluminiu cu geam termopan.
Compartimentările interioare sunt realizate din pereţi din cărămidă la parter şi plăci de gipscarton la mansardă. Tâmplăria interioară este din lemn.
Acoperirea se va face în şarpantă cu învelitoare din tablă profilată, cu sisteme de jgheaburi şi burlane pentru scurgerea apei pluviale.
Scara interioară este în două rampe şi este din beton armat cu balustrada de lemn cu parapet de zidărie de cărămidă, făcând legatura între parter şi etaj.
Finisaje interioare
Pardoselile sunt acoperite cu gresie în următoarele încăperi: la parter -în grupul sanitar, pe hol, în cămară şi bucătărie, la etaj - în baie si hol. Camera de zi şi dormitoarele sunt pardosite cu parchet laminat.
Pereţii din toate încăperile şi scara sunt finisaţi cu glet de ipsos şi vopsea vinilică albă. În bucătărie, grup sanitar şi baie, pereţii sunt acoperiţi cu faianţă pe o înălţime de 2,10 m.
Toate încăperile de la parter au tavanele finisate cu glet de ipsos şi vopsea vinilica albă, iar cele de la mansardă cu gips carton şi vopsea vinilică albă.
Finisaje exterioare
Materialele pentru finisarea exterioară a construcţiei vor fi: tencuială structurată, tencuială mată de culoare crem deschis, soclul tencuit culoare maro închis şi profile de ancadramente la ferestre şi uşi de culoare maro deschis.
Instalaţii
Alimentarea cu apa este asigurată printr-un puţ cu hidrofor pentru captarea şi pomparea apei. Apele uzate vor fi preluate gravitaţional de instalaţia interioară de scurgere şi conduse spre o fosă septică din incinta curţii.
Apele pluviale sunt preluate de sistemele de scurgeri cu jgheaburi şi burlane şi deversate în incinta proprietăţii.
Încălzirea imobilului se va realiza cu corpuri statice de încălzire formate din radiatoare din oţel funcţionând cu apă caldă 90°/70°C. Sursa de încălzire o formează centrala termică amplasată sub scară şi care va funcţiona cu combustibil solid (lemne).
Alimentarea cu energie electrică se face de la reţeaua publică.
Grupurile sanitare sunt ventilate natural.
Măsuri de protecţie civilă
Clădirea nu va fi echipată cu spaţii care să asigure protecţia civilă deoarece se încadrează în prevederile Ordinului MI nr 602/2003 care prevede autorizarea fără adapost A.L.A. a construcţiilor civile cu suprafaţa desfăşurată mai mică de 600 mp şi fără subsol.
Proiectul prezentat reprezintă o construcţie unifamilială, pentru trei persoane, cu regimul de înălţime parter + mansardă, amplasată într-o comună din judeţul Teleorman. Proiectantul lucrării este S.C. "Antiseismic" S.R.L. Proiectul a fost întocmit de arhitectul Dan Popescu.
Terenul pe care este amplasată casa are o suprafaţă de 1350 mp.
Suprafaţa construită (la sol) 59,08 mp
Suprafaţa construită total88,10 mp
Suprafaţa desfăşurată 118,16 mp
Suprafaţa teren1350,00 mp
Procent de ocupare a terenului (P.O.T.) propus6,5%
Coeficient de utilizare a terenului (C.U.T.) propus0,13
Înălţimea la streaşină3,50 m
Înălţimea la coamă8,65 m