Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

CJ Alba solicita mai multe fonduri pentru autoritatile locale

I.D. Finanţare /

Consiliul Judetean Alba a inaintat Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice o serie de propuneri de modificari legislative vizand, in special o mai buna gestionare a resurselor financiare locale.

In cadrul intalnirii Consiliului Consultativ pentru Regionalizare, desfasurata la sfarsitul saptamanii trecute la Tulcea, Florin Roman, vicepresedinte al Consiliului Judetean Alba, a declarat:

"Am discutat aceste propuneri la intalnirea de la Tulcea si ele au intrunit sprijinul expres al domnului Marian Oprisan, Presedintele Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania si al domnului Liviu Dragnea, Ministrul Administratiei si Dezvoltarii Regionale, precum si sprijinul celorlalte judete din tara. Sunt masuri prin care anumite fonduri pot ramane la nivel judetean spre a fi folosite pentru a crea dezvoltare economica si locuri de munca.

Am primit asigurarea ca, pana in luna august, propunerile noastre vor fi discutate in cadrul Guvernului.

Tot la Tulcea am discutat si despre insolventa administratiilor publice si am propus realizarea unei distinctii clare intre acei primari care cheltuie fara sursa de finantare si cei care raman cu datorii din cauza ca finantatorul nu isi onoreaza obligatiile. Nu e normal ca o Primarie sa aiba de suferit pentru ca banii alocati printr-un program guvernamental, de exemplu, nu au mai venit."

Propunerile Judetului Alba sunt urmatoarele:

- Din impozitul pe venit incasat la bugetul de stat la nivelul fiecarei unitati administrativ teritoriale se propune ca o cota de 47% (fata de 41,75 % actual) sa fie alocata la bugetele locale ale comunelor, oraselor si municipiilor, o cota de 13% (fata de 11,25% actual) sa fie alocata la bugetul local al judetului, o cota de 22% (fata de 18,5% actual) sa fie alocata intr-un cont distinct pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraselor si municipiilor precum si a bugetului local al judetului.

- Din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale si din cota de 22% (fata de 18,5% actual), o cota de 27% se aloca bugetului propriu al judetului, iar diferenta se repartizeaza bugetelor locale ale comunelor, oraselor si municipiilor.

- O cota de 25 % din redeventele miniere pentru activitati de exploatare ale tuturor detinatorilor de licente/permise de exploatare de pe teritoriul judetului, sa fie virata la bugetul local al judetului.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional