Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Comisia Europeana a lansat un apel de propuneri pentru proiecte de eco-inovare

I.D. Finanţare /

Comisia Europeana a lansat un apel de propuneri, in valoare de 34,8 milioane de euro, pentru proiecte de eco-inovare. Intreprinderile si antreprenorii din intreaga Europa pot depune cereri de finantare avand ca scop sa favorizeze aducerea pe piata a unor proiecte de mediu inovatoare, arata un comunicat al Comisiei Europene.

Apelul de propuneri este deschis pentru produsele, tehnicile, serviciile si procesele eco-inovatoare care au scopul de a preveni sau de a reduce impactul asupra mediului sau care contribuie la utilizarea optima a resurselor. Depunerea de propuneri este posibila pana la data de 6 septembrie 2012; aproximativ 50 de proiecte urmeaza a fi selectate pentru finanţare.

"In ultimii patru ani, componenta de eco-inovare a CIP a ajutat peste o suta de produse ecologice inovatoare sa ajunga pe piaţa. Programul arata modul in care intreprinderile pot contribui la dezvoltarea in mod durabil, din punctul de vedere al mediului, a economiilor noastre, atunci cand beneficiaza de un sprijin adecvat. As incuraja in mod deosebit IMM-urile sa depuna cereri de finanţare, intrucat ele joaca un rol esenţial in impulsionarea economiei UE, iar anul trecut au reprezentat mai mult de 65% din propuneri.", a declarat domnul Janez Potoènik, comisar european pentru mediu.

Apelul de propuneri de anul acesta cuprinde cinci domenii prioritare:

- reciclarea materialelor;

- apa;

- materialele de construcţii durabile;

- afacerile ecologice;

- sectorul alimentelor si bauturilor.

El se adreseaza in special IMM-urilor care au dezvoltat un produs, proces sau serviciu ecologic inovator care nu reuseste sa se poziţioneze pe piaţa. Prin apel se ofera cofinanţare pentru acoperirea a maximum 50% din costul proiectului si se preconizeaza ca el va putea sprijini aproximativ 50 de proiecte noi in acest an.

In prezent urmeaza sa fie lansate aproximativ 50 de proiecte din cadrul apelului de anul trecut si peste 140 de proiecte sunt deja in curs de desfasurare. Printre proiectele actuale se numara, de exemplu, transformarea in placi de ceramica a aparatelor TV uzate, noi mecanisme de sortare a deseurilor, ambalaje ecologice inovatoare pentru lapte si o noua tehnica de reciclare a materialelor textile.

Cererea de propuneri pentru 2012 a fost prezentata in data de 8 mai, cu ocazia Zilei de Informare privind Eco-inovarea, care a avutloc in cladirea Charlemagne.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional