Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

CREATON:"În România realizăm 90% din vânzările de ţigle din regiune"

D.B. Proiecte /

Manuel Buturugă, Sales Director, CREATON South East Europe.

Manuel Buturugă, Sales Director, CREATON South East Europe.

CREATON, lider german în producţia de ţigle ceramice, parte a ETEX Group, anunţă vânzări de 65 mil eur vânzări şi 22% cotă din piaţa de ţigle ceramice în zece ani de prezenţă în România, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Din România se gestionează prezenţa CREATON în Bulgaria şi Moldova, iar din cifra de afaceri de 9,7 mil euro din regiune, în anul 2019, în România s-au realizat 90% din vânzări. Manuel Buturugă, Sales Director, CREATON South East Europe, declară: "Această cifră clasează ţara pe al doilea loc, aproape de Ungaria, la vânzările din sud-estul Europei, care au ajuns în 2019 la 37,5 mil euro".

În cei zece ani de prezenţă a grupului în România au fost realizate o serie de proiecte speciale cum sunt acoperişul bisercii din ansamblul muzeu "Cimitirul Vesel" de la Săpânţa, acoperişul palatului Vulturul Negru din Oradea - cel mai important monument în stil secession din oraş, sau Spitalul Militar din Timişoara, mai informează sursa.

CREATON previzionează pentru următorii ani o creştere moderată de 5-6% a pieţei învelitorilor ceramice şi din beton în România.

Investiţia în tehnologii avansate de producţie, cum este tehnologia Keralis de fabricare a ţiglelor ceramice, permite realizarea unor modele unicat pe piaţă, care prezintă caracteristici superioare din punct de vedere al rezistenţei. Materialul solid, temperatura de coacere mai mare de 1000 ºC şi modul de tratare al suprafeţelor, le asigură ţiglelor ceramice CREATON o absorbţie de apă extrem de redusă şi astfel rezistenţă crescută împotriva intemperiilor, a îngheţului care afectează o ţiglă obişnuită.

Datorită tehnologiei de fabricare, produsele au o durată de viaţă lungă şi din acest motiv CREATON poate oferi o garanţie de 50 de ani pentru ţiglele ceramice.

Cu producţie în 18 ţări din America de Sud, Africa şi Europa, divizia de învelitori a grupului Etex, din care face parte compania CREATON, a înregistrat la finele anului 2019 vânzări în valoare de 840 mil euro, în creştere cu 3,2% faţă de 2018.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional