Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Finantare de la UE pentru transport intermodal

A.D. Finanţare /

Romania a obtinut de la Comisia Europeana o finantare de un milion de euro pentru realizarea studiilor in vederea dezvoltarii infrastructurii de transport intermodal la Aeroportul International Cluj-Napoca. De asemenea, a mai fost aprobata finantarea pentru un proiect multinational din care face parte si tara noastra, avand ca obiectiv managementul traficului aerian. Proiectul a obtinut o finantare de 3,86 milioane de euro, au anuntat ieri reprezentantii Comisiei Europene.

Proiectele fac parte dintr-un pachet de 74 de obiective majore de infrastructura care a primit o finantare de aproape 200 milioane de euro de la Comisie.

Aceste 74 de proiecte, au fost selectate in urma cererii anuale de propuneri din 2011. Sprijinul financiar al UE va fi utilizat pentru investitii precum construirea si/sau imbunatatirea legaturilor existente, sprijinirea coridoarelor de transport, realizarea de parteneriate intre sectorul public si cel privat (PPP) si instrumente financiare inovatoare.

Proiectele vor fi gestionate de Agentia Executiva TEN-T, in colaborare cu beneficiarii proiectelor si sub auspiciile Directiei Generale Mobilitate si Transporturi a Comisiei Europene.

Cele mai multe fonduri au fost alocate vechilor state membre ale Uniunii. La polul opus, Bulgaria nu a primit niciun euro pentru proiecte individuale, dar s-a aprobat finantarea pentru doua proiecte multinationale din care face parte si Bulgaria, cu o alocare cumulata de 2,5 milioane euro. Nici Ungaria nu a primit bani pentru proiecte individuale, ci doar pentru un proiect multinational din care face parte, cu o alocare de 1,7 milioane euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional