Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

FONDURI EUROPENEADR Muntenia: 15 contracte de finanţare au fost semnate în acest an

F.A. Finanţare /

Liviu Muşat, director ADR Muntenia

Liviu Muşat, director ADR Muntenia

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Modernizarea a 24 de hectare de spaţii publice, crearea unui parc şi branşarea la utilităţi - aceştia sunt indicatorii de realizare a proiectului "Creare parc Lunca Argeşului" al cărui contract de finanţare a fost semnat în această primăvară de ADR Muntenia cu municipalitatea Piteşti. Proiectul are o valoare totală de 40,5 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 19 milioane lei.

    Tot municipiul Piteşti va primi, printr-un contract de finanţare, semnat în acest an 2,27 milioane lei asistenţă financiară nerambursabilă pentru proiectul "Sistem de supraveghere pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în zona Podul Viilor - parc Ştrand Piteşti".

    Pe Domeniul 1.1 Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul "Poli de dezvoltare urbană" (cu un buget 38,80 milioane euro) a fost depus Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) al Municipiului Piteşti, împreună cu 13 cereri de finanţare, din care două contracte de finanţare au fost semnate, două sunt în evaluare tehnică iar şapte proiecte sunt în precontractare.

    Infrastructură rutieră

    În această primăvară a fost semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea şi modernizare a 46 km din DJ411Limită judeţ Călăraşi - Hotarele - Isvoarele - Teiuşu - Mironeşti - Comana - Budeni - Brăniştari - Călugăreni - Crânguri - Singureni - Iepureşti - Bulbucata - Podu Doamnei - Clejani (DN61)". Astfel, beneficiarul Consiliul Judeţean Giurgiu va primi pentru acest proiect asistenţă nerambursabilă de 86,19 milioane lei.

    Investiţii în turism

    Restaurarea, reabilitarea, recons­truirea şi reconversia funcţională a ansamblului brâncovenesc Potlogi vor fi realizate în parte cu bani europeni. Astfel, pe Axa prioritară 5 "Dezvoltarea şi promovarea turismului" a fost semnat, la 16 aprilie, contractul de finanţare pentru proiectul "Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea / moder­nizarea infrastructurii conexe în zona Ansamblului Brâncovenesc Potlogi". Asistenţa nerambursabilă se ridică la 32,4 milioane lei.

    Beneficiarul proiectului - Consiliul Judeţean Dâmboviţa - intenţionează ca, prin restaurare şi refuncţionalizare, să transforme Ansamblul Palatului într-un centru cultural de artă şi cultură românească, cu funcţiune multiplă (muzeală, informare prin biblioteca tematică, manifestări culturale, expoziţii de artă temporare, seminarii naţionale şi internaţionale), ceea ce implică utilizare intensivă a posi­bilităţilor funcţionale.

    De asemenea, cu bani europeni, la Târgovişte va fi construit un ştrand funcţional pe perioada verii. Acesta va încorpora trei bazine, plajă amenajată, tobogane cu apă, bazin acoperit care va putea fi folosit pe parcursul întregului an, trei terenuri de tenis cu funcţiune de agrement, două terenuri de mini-fotbal, un teren de baschet, vestiare şi amenajări exterioare (spaţii verzi, parcare, locuri de joacă, zonă pentru biciclete şi role etc). Contractul de finanţare a fost semnat la 26 martie iar din valoarea totală a proiectului de 88,35 milioane lei, asistenţa nerambursabilă se ridică la 32,7 milioane lei.

    Investiţii în educaţie

    Pentru infrastructura educaţională au fost semnate în acest an patru contracte de finanţare.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional