Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

FONDURI EUROPENEADR Sud-Est: 24 de contracte semnate în 2011

F.A. Finanţare /

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Un număr de 24 de contracte în valoare totală de 65,11 milioane lei au fost semnate la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, de la începutul anului până la mijlocul lunii aprilie. Finanţarea nerambursabilă solicitată de aceste proiecte se ridică la 59,48 milioane lei fără TVA, potrivit doamnei Jenica Crăciun, director al Direcţiei de Implementare POR.

    De asemenea, de la 1 ianuarie până la 15 aprilie 2011 au fost depuse la sediul autorităţii de management pentru Programul Operaţional Regional, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, 15 cereri de finanţare ce se ridică la un total general de 328,23 milioane lei.

    Cel mai mare contract semnat în 2011 de ADR S-E vizează extinderea, dotarea şi reabilitarea liceului "Ioan Slavici" din oraşul Panciu, judeţul Vrancea. Valoarea eligibilă a proiectului este de 24,18 milioane lei, din care suma eligibilă rambursabilă reprezintă 23,7 milioane lei. Până la jumătatea lunii aprilie beneficiarul proiectului, Primăria Oraşului Panciu, constituise echipa de implementare a proiectului şi încheiase contractul pentru publicitate cu SC Vizual SRL din localitatea Agnita, a precizat doamna Jenica Crăciun.

    Asociaţia pentru Eurodezvoltare Galaţi va beneficia de finanţare prin POR pentru crearea centrului multifuncţional pentru tineri "Delfinul". Valoarea eligibilă rambursabilă a proiectului este de 3,16 milioane lei. Proiectul se află în primul trimestru de implementare, durata totală fiind de 12 luni. Până la mijlocul lunii aprilie beneficiarul încheiase procedura de achiziţie pentru servicii de consultanţă şi constituise echipa de implementare a proiectului, ne-a specificat doamna Crăciun.

    Cele mai multe proiecte depuse spre finanţare de la începutul programului, la nivelul regiunii sud-est, au vizat Axa prioritară 4, "Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local", Domeniul Major de Intervenţie 4.3 "Sprijinirea Dezvoltării Micro­întreprinderilor". În cadrul a două apeluri pe domeniul 4.3 au fost depuse 526 de proiecte. Pentru Regiunea Sud-Est, în perioada 2007-2013, alocarea financiară orientativă pe acest domeniu este de 26,51 milioane euro.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional