Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Fonduri suplimentare pentru investiii in urma rectificarii bugetare

A.D. Finanţare /

Ministerului Transporturilor si Infrastructurii a primit inca 772 milioane de lei in urma rectificarii bugetare aprobate ieri de Guvern. 500 milioane de lei vizeaza plata de arierate la CNCF-CFR SA. 155,7 milioane de lei sunt destinate continuarii investitiilor pentru proiecte derulate de CNADNR si Metrorex.

"Investitiile si locurile de munca reprezinta prioritatea Romaniei si a romanilor si se va regasi in proiectele de acte normative pe care guvernul le va inainta", a declarat primul-ministru Emil Boc.

Restul de bani acordati MTI se vor orienta spre acordarea de facilitati si gratuitati de transport (82,5 milioane lei), respectiv pentru cheltuieli aferente finantarii programelor cu finantare nerambursabila (24,5 milioane lei).

In urma rectificarii bugetare a mai obtinut fonduri si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in cuantum de 430 milioane lei. Suma vizeaza in principal plata arieratelor aferente HG 577/1994 (pentru pietruirea, reabilitarea, modernizarea şi / sau asfaltarea drumurilor de interes local); constructii de locuinte pentru tineri destinate inchirierii si plata primelor de economisire conform OUG 99/2006.

Ministerului Culturii si Patrimoniului National a primit 53 de milioane de lei din care 47 de milioane de lei sunt destinate finalizarii lucrarilor la Biblioteca Nationala.

De asemenea, a fost majorat cu 250 de milioane de lei capitalul social al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, masura ce va permite acordarea de credite firmelor, in scopul pastrarii si crearii locurilor de munca, a mai spus domnul Emil Boc.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional