Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Fondurile europene vor fi acordate dupa 2013 pentru intarirea coeziunii teritoriale

A.D. Finanţare /

Fondurile europene vor fi acordate dupa 2013 pentru intarirea coeziunii teritoriale

Alocarile financiare de care va beneficia Romania in urmatorul cadru financiar al Uniunii Europene (2014-2020) vor fi conditionate de intarirea coeziunii teritoriale. "In contextul in care rolul coeziunii teritoriale este tot mai important in negocierea noului cadru financiar al UE, este nevoie ca, la nivel national, sa existe tinte clare si asumate la diferite niveluri teritoriale cu privire la principalele obiective de dezvoltare si mecanismele de implementare. O corecta aplicare practica a conceptelor legate de coeziunea teritoriala va fi de mare ajutor in implementarea reusita a viitoarelor programe operationale, post 2013, si acest lucru trebuie sa fie preocuparea noastra permanenta", a declarat doamna Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, in cadrul conferintei "Coeziune teritoriala si competitivitate in contextul Strategiei Europa 2020". Evenimentul a fost organziat de MDRT in colaborare cu Ministerul Afacerilor Europene.

Domnul Dirk Ahner, directorul general al Departamentului pentru Politica Regionala din cadrul Comisie Europene (DG REGIO), a declarat cu aceeasi ocazie ca pentru urmatorul cadru financiar Comisia propune o concentrare a spijinului financiar al politicii de coeziune spre zonele cele mai slab dezvoltate ale Uniunii Europene. Insa, autoritatile nationale vor trebui sa adapteze programele de finantare la particularitatile regionale. Implementand o singura politica multidisciplinara la nivelul fiecarui stat, trebuie sa se ajunga la o dezvoltare integrata.

MDRT a lansat la nivel national o dezbatere privind coeziunea teritoriala, in vederea adancirii intelegerii acestui concept in noul context, precum si a implicatiilor sale pentru formularea politicilor.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional